Hlavní obsah

Ceny počítačových tabletů klesly pod hranici 2000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny těch nejlevnějších počítačových tabletů se ještě minulý měsíc před Vánocemi pohybovaly nad hranicí dvou tisíc korun. Povánoční výprodeje ale tuto pomyslnou cenovku prolomily, a tak je nyní možné základní modely pořídit už za 1700 korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Foto: Eaget

Eaget FAMILY N7A je aktuálně nejlevnějším tabletem na trhu.

Článek

Nejlevnějším tabletem na trhu je aktuálně Eaget FAMILY N7A. Pořídit jej je možné u bezmála pěti desítek prodejců v cenovém rozpětí od 1754 do 2507 Kč. Přístroj disponuje sedmipalcovým displejem s rozlišením 800 x 480 obrazových bodů a 1,2GHz procesorem.

Foto: Zboží.cz

Nejlevnější počítačové tablety podle nákupního rádce Zboží.cz

Jen o pár korun dražší je pak GoClever TAB R75 7, nabízí se od 1759 do 2640 Kč. Ve srovnání s modelem Eaget FAMILY N7A má delší výdrž (10 hod vs. 8 hod) a je překvapivě i skoro dvakrát tak lehčí (285 g vs. 450 g), a to při zachování stejně velkého displeje.

Foto: GoClever

GoClever TAB R75 7 je možné zakoupit i s pouzdrem a klávesnicí

Posledním tabletem, který je možné zakoupit za méně než dva tisíce korun, je podle Zboží.cz Prestigio Multipad PMP3270B. Jeho cena startuje na 1883 Kč, najdou se ale i takoví prodejci, kteří si tento přístroj cení na bezmála tři tisíce korun.

Foto: Prestigio

Prestigio Multipad PMP3270B

Model společnosti Prestigio má stejně jako první dva tablety sedmipalcový displej (800 x 480 pixelů) i operační systém Android. Jeho výdrž je však nejnižší (5 hodin). Všechny tři přístroje nabídnou WiFi adaptéry.

Levné tablety zaplaví trh

Levné tablety s cenou okolo tří tisíc korun by v letošním roce měly nabídnout i renomované společnosti, jako je Amazon, Samsung či Acer. Nižších cen ale nedosáhnou výrobci jen tak, bude to na úkor kvality.

Podle předpovědi serveru Softpedia výrobci budou nejčastěji šetřit na paměťových čipech či dotykových displejích, které tvoří 30 – 40 % celkové ceny. Levnější panel lidé poznají především podle horších pozorovacích úhlů i podle méně věrného barevného podání.

Šetřit se bude také na paměťových čipech či materiálech, ze kterých je přístroj vyroben. Na trhu však budou stále i dražší přístroje, zákazníci si tedy budou moci vybrat, zda dají přednost kvalitě nebo nižší ceně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám