Hlavní obsah

Tablety Surface se prodávají hůře, než se čekalo

Novinky, mif

Společnost Microsoft začala na konci loňského roku prodávat svůj první počítačový tablet nazývaný Surface. Za tři měsíce se podařilo prodat milión přístrojů, podle analytika UBS Brenta Thilla ale prodejní plány počítaly s dvojnásobkem. Upozornil na to server The Verge.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Článek

Podle Thilla novinka od Microsoftu zatím na konkurenci zdaleka nestačí. Například Applu se za stejné období podařilo prodat 20 miliónů iPadů. Prodejní čísla se ale podle analytika UBS mohou v letošním roce výrazně zlepšit.

Prvotina amerického softwarového gigantu je zatím totiž dostupná pouze na vybraných trzích, například v USA, Kanadě, Anglii, Francii či sousedním Německu. V nadcházejících měsících by se ale nabídka měla rozšířit i do dalších států, mimo jiné i do České republiky.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Základní verze postavená na procesoru Nvidia T30, která má k dispozici 2 GB operační paměti a 32GB úložný prostor, se prodává za 479 USD (9500 Kč). Za 100 dolarů (1900 Kč) je možné k tabletu od Microsoftu přikoupit speciální kryt, který po jednoduchém nacvaknutí bude sloužit jako klávesnice.

Nejvyšší verze novinky je již dodávána s tímto krytem a navíc má 64GB paměť. Tu si Microsoft cení na 699 USD (13 300 Kč). Za cenu přesahující hranici 20 000 korun by se pak měla začít v prvním kvartálu letošního roku začít prodávat nejvýkonnější verze s procesorem Intel Core i5, která bude konkurovat ultrabookům. [celá zpráva]

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám