Hlavní obsah

Tablet konkurující výkonným ultrabookům bude stát 23 000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft začala na konci října prodávat svůj první počítačový tablet Surface. V prodeji by se měla podle dřívějších vyjádření zástupců firmy objevit také výkonnější verze, která bude konkurovat především ultrabookům. Americký softwarový gigant o ní ale zatím zarytě mlčí. Německý internetový obchod Notebook.de však omylem prozradil o chystané novince celou řadu informací.

Microsoft Surface

 
Článek

E-shop uveřejnil na svých stránkách nabídku předobjednávky tabletu Surface Pro, kde kromě kompletní hardwarové specifikace prozradili také prodejní cenu. Nejvyšší verze by měla být dostupná za 909 eur, tedy 23 230 Kč.

Podle uniklých dat by měla být novinka vybavena procesorem Intel Core i5, grafickým čipem Intel HD 4000, 4 GB operační paměti a 128GB SSD diskem. Displej bude mít úhlopříčku 10,6 palce a rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů.

Foto: Reuters

Zájem byl v obchodech během prvního dne nejen o tablet, ale také o odnímatelnou klávesnici.

Stejně jako aktuálně prodávaný Surface bude i nová verze s přídomkem Pro pracovat pod operačním systémem Windows 8. V její výbavě nebude chybět ani WiFi, Bluetooth či dvojice vestavěných fotoaparátů.

Nabídka byla krátce po uveřejnění z internetového obchodu stažena. Jisté tak není, kdy přesně by se měl Surface Pro začít prodávat a zda v uvedené ceně byla zahrnuta odnímatelná klávesnice. Zástupci amerického softwarového giganta zatím žádné oficiální informace neprozradili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám