Hlavní obsah

Šéf Microsoftu přiznal, že prodeje tabletu Surface jsou zatím skromné

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft s velkou parádou na konci října začala prodávat svůj první počítačový tablet Surface, o kterém se mluvilo jako o jedné z nejvážnějších konkurencí pro iPad. Zájem zákazníků o novinku je ale zatím skromný. V rozhovoru pro server Le Parisien to uvedl šéf amerického softwarového giganta Steve Ballmer.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Článek

Konkrétní čísla ale Ballmer prozradit odmítl, podobně jako při rozhovoru pro list Wall Street Journal na začátku listopadu. Přesné prodejní výsledky tak budou známé až na konci fiskálního čtvrtletí. [celá zpráva]

„Čísla nejsou tak zajímavá, aby o nich bylo potřeba psát. Ale pokud zavoláte našim prodejcům, řeknou, že máme zaděláno na velmi dobrý začátek,“ prohlásil tehdy šéf Microsoftu.

Foto: Reuters

Šéf Microsoftu Steve Ballmer v New Yorku na akci k uvedení Windows 8.

Podle něj nejsou nižší prodejní výsledky způsobeny nezájmem zákazníků, ale nedostatkem vyrobených tabletů. Surface se navíc zatím prodává pouze v základní verzi s ARM procesorem.

Ballmer věří, že větší zájem bude o výkonnější variantu, která se teprve začne prodávat. Očekává, že „prodeje high-end verze budou jedinečné“. Tento model by měl konkurovat především ultrabookům.

Češi mají zatím smůlu 

Prvotina amerického softwarového gigantu je zatím dostupná pouze na vybraných trzích, například v USA, Kanadě, Anglii či Francii. V první fázi novinku nabízí Microsoft také v sousedním Německu.

Microsoft Surface

Základní verze postavená na procesoru Nvidia T30, která má k dispozici 2 GB operační paměti a 32GB úložný prostor, se tam prodává za 479 eur (11 950 Kč). Za 100 eur (2500 Kč) je možné k tabletu od Microsoftu přikoupit speciální kryt, který po jednoduchém nacvaknutí bude sloužit jako klávesnice.

Nejvyšší verze novinky je již dodávána s tímto krytem a navíc má 64GB paměť. Tu si Microsoft cení na 679 eur (16 950 Kč). Kdy bude přístroj možné zakoupit v Česku, zatím zástupci firmy neprozradili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám