Hlavní obsah

Na nový iPad se opět stály fronty, zájem je ale nižší než loni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple uvedla na trh nový tablet iPad Mini. Jako první si jej mohli koupit zájemci v Asii, kde ale poptávka nebyla zdaleka tak vysoká, jako když Apple uváděl na trh předchozí modely. Nový tablet, jehož prostřednictvím firma vstupuje na trh menších přístrojů tohoto druhu, bude dražší než podobná zařízení konkurenčních výrobců.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: První šťastlivci si koupili nový iPad MiniVideo: Reuters

 
Článek

V minulosti téměř vždy platilo, že když se na trhu objevil nový přístroj od Applu, hodiny před zahájením prodeje se před obchody srocovaly masy lidí. Tentokrát to tak ale není, což by podle agentury Reuters mohlo být i tím, že na trhu je celá řada tabletů, které jsou často o několik tisíc korun levnější.

Před obchodem Apple v Sydney před otevírací dobou postávalo zhruba 50 lidí. Když ale podnik uváděl na trh nový iPhone, fronta se táhla i několik bloků od obchodu.

O trochu větší zájem o tablety iPad Mini zaznamenaly obchody v Tokiu a v jihokorejské metropoli Soulu, kde čekalo více než 100 lidí. Propadákem ale skončilo zahájení prodeje v Hongkongu: když tamní obchod otevřel, personál hojně převažoval nad počtem zákazníků.

Foto: Apple

iPad Mini

Stejně jako ostatní jablečné tablety také iPad Mini je možné zakoupit buď s WiFi připojením nebo s 3G modulem pro přístup na internet. K dispozici jsou pak verze s pamětí o velikosti 16, 32 a 64 GB. Základní model stojí 8490 Kč a za nejvybavenější variantu lidé zaplatí 16 090 korun. Novinka je tak v průměru o čtyři tisíce korun levnější než klasická varianta s 9,7palcovým displejem. [celá zpráva]

Pro srovnání ceny tabletu Samsung Galaxy Tab II se sedmipalcovým displejem startují podle nákupního rádce Zboží.cz na 5840 Kč. Stejně vybavený Asus Nexus 7 je pak možné pořídit za 5500 Kč a Kindle Fire od Amazonu za 5489 Kč. Na trhu se najdou ale ještě levnější přístroje, například PocketBook Surfpad vyjde na 2799 Kč. [celá zpráva]

Oficiální ceny iPadu Mini v Česku
WiFiWiFi 3G
16GB paměť8490 Kč11 690 Kč
32GB paměť10 690 Kč13 890 Kč
64GB paměť12 890 Kč16 090 Kč

Co umí iPad Mini

Zatím všechny generace tabletů od Applu měly displej s úhlopříčkou 9,7 palce. iPad Mini má ale pouze 7,9palcovou plochu s rozlišením 1024 x 768 obrazových bodů. Díky redukci rozměrů je o polovinu lehčí než předchozí verze, přitom ale bude stejně výkonný.

Foto: Reuters

iPad Mini

Bývalý šéf a jeden ze spoluzakladatelů Applu Steve Jobs přitom vždy tablety s menší úhlopříčkou odmítal. Podle některých analytiků ale jablečný výrobce nemá s ohledem na stále úspěšnější konkurenci na výběr. [celá zpráva]

iPad Mini bude mít také nový dokovací konektor, stejně jako iPhone 5. „Konektor bude o 80 % menší, díky čemuž se s ním bude snáze manipulovat,“ prohlásil šéf marketingu společnosti Apple Philip Schiller. Dokoupit bude přitom možné speciální redukci, aby lidé mohli používat i staré nabíječky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám