Hlavní obsah

Microsoft proměnil svůj tablet Surface ve skateboard

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavým způsobem se rozhodli zástupci Microsoftu demonstrovat odolnost svého počítačového tabletu Surface. K chystané novince přimontovali kolečka a nechali na ní prezidenta divize Windows Stevena Sinofskyho projíždět po jednom americkém nákupním centru.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Článek

Neobvyklý test odolnosti tablet Surface vydržel, což dokládají i fotografie, které Sinofsky umístil na sociální síť Twitter. Většina konkurenčních přístrojů by přitom nevydržela ani poloviční zátěž, co váží prezident divize Windows.

Foto: Microsoft/Twitter

Tablet Surface jako skateboard

Reklamní kampaň ale nejspíše očekávání amerického počítačového giganta nenaplní. Odolnost displeje Surfacu, který je pokryt speciální vrstvou Gorilla Glass 2, řeší na internetu jen naprosté minimum lidí. Většina hodnotí sportovního ducha Sinofskyho.

„Je jasné, že kariéra Tonyho Hawka (jeden z neúspěšnějších skateboardistů na světě, pozn. red.) je po předváděčce Microsoftu u konce,“ uvedl jeden z diskutujících. „Tak pokročilý věk a skateboard jdou dohromady? Velký respekt!“ doplnil další.

Foto: Microsoft/Twitter

Prezident divize Windows Steven Sinofsky na tabletu jezdil po obchodním centru.

Celá řada lidí hodnotila také kvalitu fotografií, které jsou velmi rozmazané. Foceny byly aktuální vlajkovou lodí Nokie, na které Microsoft spolupracoval. „Ta Lumia 900 fotí opravdu, ale opravdu hezky. Ještě, že jsem si pořídil iPhone,“ neodpustil si rýpnutí fanda konkurenční společnosti Apple.

Surface představila společnost Microsoft letos v červenci a prodávat jej chce začít po 26. říjnu, kdy se na pultech obchodů zároveň objeví nový operační systém Windows 8. Novinka bude k dispozici ve dvou různých verzích.

Microsoft Surface

Levnější bude postavena na mikroprocesorech ARM, které používají i některé chytré telefony. Výkonnější varianta by pak měla konkurovat moderním laptopům, jako jsou například ultrabooky. [celá zpráva]

Obě verze budou vybaveny speciálním krytem, který po jednoduchém nacvaknutí bude sloužit jako klávesnice. Na zadní straně zařízení pak bude umístěn speciální výklopný stojánek, díky kterému půjdou jednoduše sledovat filmy.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám