Hlavní obsah

Apple začne prodávat menší a levnější iPad ještě před Vánocemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký technologický gigant Apple představí 23. října menší a levnější verzi svého počítačového tabletu iPad. Informoval o tom internetový server AllThingsD s tím, že prodávat by se novinka měla začít prodávat ještě letos před Vánocemi.

Foto: Reuters

Aktuálně prodávaná třetí generace iPadu

Článek

Analytici předpovídají příchod menší verze iPadu již několik měsíců. Nový přístroj by podle nich sice mohl snížit marže Applu, ale zároveň by měl firmě pomoci zabránit konkurentům v získání dominantní pozice na čím dál důležitějším trhu s počítačovými tablety.

Foto: Ukrainiaphone.com

Zadní kryt iPadu Mini

Informace o existenci iPadu Mini, jehož displej by měl mít úhlopříčku 7,85 palců, už potvrdil šéfredaktor serveru iMore René Ritchie, který zároveň konstatoval, že novinka bude velice levná. „Podle našich zdrojů bude cena novinky nastavena agresivně nízko, stejně jako to Apple udělal se svým MP3 přehrávačem v roce 2004 – nenechá naprosto žádný prostor pro konkurenci,“ konstatoval Ritchie.

Společnost Apple zatím informace o novém iPadu Mini nijak nekomentovala. To ale není ničím výjimečným, protože zástupci firmy za žádných okolností neprozrazují informace o nových produktech před jejich oficiálním představením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám