Hlavní obsah

Chytrý fotoaparát od Samsungu stojí 10 000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U tuzemských obchodníků je již možné narazit na jeden z prvních chytrých fotoaparátů, který je vybaven operačním systémem Android. Řeč je o modelu Samsung Galaxy Camera, který byl odhalen na přelomu srpna a září.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy Camera

Článek

Nejlevněji je nový kompakt od Samsungu možné zakoupit za 9 999 Kč, a to hned u několika různých prodejců. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, přístroj nabízí více než dvě desítky obchodníků.

Na první pohled se chytrý fotoaparát nijak výrazně neliší od běžných kompaktů. Má stejný tvar a nechybí mu výsuvný objektiv, vestavěný blesk ani spoušť. Rozdíl je vidět až při pohledu na zadní stranu. Prakticky celou totiž zabírá 4,8palcový dotykový displej.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy Camera

Díky operačnímu systému je možné do fotoaparátu instalovat tisíce nejrůznějších programů – od zábavných her pro zkrácení dlouhé chvíle až po profesionální grafické editační programy. Na dotykové obrazovce je pak možné fotky libovolně upravovat.

Zatímco většina kompaktů má pevně dané ostřicí body, novinka po vzoru chytrých telefonů může ostřit kdekoli na ploše dotykového displeje. Například při focení portrétu stačí kliknout na obličej a přístroj sám ví, co má dělat. Snímky je pak možné nechat automaticky zálohovat na web, Galaxy Camera totiž díky podpoře SIM karet nabízí internetové připojení.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy Camera

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám