Hlavní obsah

Soud nezrušil dočasný zákaz prodeje tabletů od Samsungu v USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San José

Kalifornský federální soud ponechal v platnosti předběžný zákaz prodeje tabletů Galaxy Tab 10.1 korejské společnosti Samsung Eletronics na americkém trhu. Zákaz uvalený v červnu v rámci patentového soudního sporu s americkou společností Apple nemůže být z procesních důvodů zrušen, přestože porota minulý měsíc rozhodla, že Samsung svými tablety patentová práva Applu neporušil.

Článek

Soudkyně Lucy Kohová podle webu Courthouse News Service uvedla, že odvolání k vyšší instanci, které Samsung podal proti červnovému zákazu prodeje, "dočasně zbavuje tento soud pravomoci toto předběžné opatření zrušit".

Kohová zrušila slyšení v této věci naplánované na 20. září a nové datum nestanovila. Další slyšení ve sporu je v San José na programu 6. prosince, kdy bude soudkyně zvažovat žádost Applu o trvalý zákaz prodeje osmi modelů chytrých telefonů od Samsungu.

Foto: Apple

Apple iPad

Patentová válka se mezi oběma společnostmi táhne už od loňského dubna. Apple tehdy ve Spojených státech obvinil Samsung, že jeho chytré telefony a tablety Galaxy "otrocky" kopírují jeho produkty iPhone a iPad.

Podle Samsungu naopak porušuje Apple jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. A to u iPhonů 3G, 3GS a 4 i 4S, ale i u všech tří generací počítačových tabletů iPad.

V právních bitvách je zatím úspěšnější Apple. Soud v Kalifornii totiž na konci srpna rozhodl, že Samsung musí svému konkurentovi za zneužití patentů zaplatit 1,05 miliardy USD (20,9 miliardy Kč). [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám