Hlavní obsah

Nokia odhalí vlastní tablet na konci října

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden ve středu na tiskové konferenci odborná veřejnost a investoři s napětím očekávali, že Nokia odhalí vlastní tablet. Jenže místo konkurenta iPadu zástupci finského výrobce ukázali světu pouze chytré telefony, na což okamžitě reagovaly akcie firmy poklesem o téměř 15 procent. Situaci zachraňoval šéf Nokie Stephen Elop, když nepřímo potvrdil, že nový tablet bude.

Foto: Reuters

Šéf Microsoftu Steve Ballmer (vlevo) a šéf Nokie Stephen Elop ukazují světu nový chytrý telefon Lumia 920.

Článek

„Nepřinesli jsme žádné počítačové tablety… Ale příležitost je velice jasná,“ uvedl Elop v rozhovoru pro server ABC News. Podle něj zákazníci Nokie stále hledají dokonale fungující ekosystém mezi smartphonem, tabletem a počítačem.

Existenci tabletu ale šéf Nokie Elop přímo nepotvrdil. Podle finského serveru Tekniikka Talous již prototypy zařízení nějakou dobu existují a představeny by měly být na konci října na tiskové konferenci Microsoftu k operačnímu systému Windows 8. Právě tím by totiž měla být novinka vybavena.

Informace o chystaném tabletu od Nokie se objevily už na jaře. Podle Kevina Parrishe ze serveru Tom’s Hardware bude nový tablet vybaven 10palcovým displejem a dvoujádrovým procesorem Qualcomm ARM.

Cenová válka mezi výrobci

Pokud Nokia vlastní tablet skutečně představí, na trhu to nebude mít vůbec jednoduché. Celá řada nových přístrojů se totiž bude letos nabízet za velice atraktivní ceny. Například společnost Amazon bude svůj základní model prodávat v přepočtu za 3000 Kč. [celá zpráva]

Tento týden má vlastní tiskovou konferenci naplánovanou také společnost Apple. I na ní by se podle neoficiálních informací měli návštěvníci dočkat nového tabletu – iPadu Mini. S odvoláním na důvěryhodné zdroje o tom informoval server iMore.

„Sedmipalcový iPad Apple ukáže v září, společně s novým iPhonem. Podle našich zdrojů navíc bude cena novinky nastavena agresivně nízko, stejně jako to Apple udělal se svým MP3 přehrávačem v roce 2004 – nenechá naprosto žádný prostor pro konkurenci,“ prozradil šéfredaktor serveru iMore René Ritchie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám