Hlavní obsah

Tenký a výkonný ultrabook s dotykovým displejem bude stát 30 000 korun

Novinky, zgl

Už na konci října, bezprostředně po uvedení nového operačního systému Windows 8, by se měl začít prodávat nový ultrabook Aspire S7 od společnosti Acer. Lákat zákazníky bude na vysoký výkon, kompaktní rozměry i dotykový displej. Cena novinky v základní konfiguraci by se podle serveru SlashGear měla pohybovat okolo 30 000 korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tenký ultrabook Acer Aspire S7Video: Reuters

 
Článek

Ultrabook Acer Aspire S7 byl poprvé představen na 32. ročníku počítačového veletrhu Computex na začátku června. Tehdy však ještě nebyla známá jeho přesná hardwarová konfigurace.

K dispozici budou hned dva modely s různou úhlopříčkou displeje. Menší model bude mít 11,6palcový a větší 13,3palcový displej, který bude navíc disponovat Full HD rozlišením. V obou případech by měly být monitory dotykové.

Foto: Acer

Acer Aspire S7

„Zařízení je vybaveno Full HD dotykovým displejem s velkým pozorovacím úhlem, což vám umožní dívat se na něj odkudkoliv,“ uvedla produktová manažerka společnosti Acer Christine Čchuová s tím, že většina konkurenčních notebooků má v dnešní době tak špatné pozorovací úhly, že se na displej nemůže koukat více lidí najednou.

O výkon se pak bude starat platforma Ivy Bridge s procesorem Intel Core i5, integrovaný čip HD 4000 a 128GB SSD jednotka. Menší model by měl na baterii vydržet pracovat až 12 hodin, větší devět.

Nový ultrabook od Aceru bude vyhotoven ze slitiny hliníku, díky čemuž by měl mít účinnější chlazení než konkurence. Oba modely navíc budou patřit k těm nejtenčím přístrojům na trhu. „Tělo zařízení je jen 12 milimetrů silné,“ doplnila Čchuová.

Pod taktovkou Windows 8

Acer Aspire S7 bude jako jeden z prvních vybaven novým operačním systémem Windows 8. Ten přináší zcela nový vzhled a uživatelské rozhraní, které se podobá již dříve představenému mobilnímu systému Windows Phone 7.

Mezi nejzásadnější vylepšení nového systému od Microsoftu patří například možnost odemykání uživatelského účtu pomocí obrázku, vylepšené aktualizace či výrazně nižší nároky na operační paměť. Přehled dalších zajímavých změn v operačním systému Windows 8 naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám