Hlavní obsah

Samsung začal prodávat konkurenta iPadu za 9500 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung v pondělí uvedla na český trh druhou generaci počítačových tabletů Galaxy Tab s 10,1palcovým displejem a s 3G modulem. Verze s WiFi připojením se začala prodávat už na konci minulého týdne. Hlavním konkurentem novinky je třetí generace iPadu od společnosti Apple.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy Tab 2 s 10,1palcovým displejem

Článek

Doporučená prodejní cena pro desetipalcový tablet Samsung Galaxy S 2 s WiFi je 9499 Kč. Verze s 3G modulem pak vyjde na 11 999 korun. Podle nákupního rádce Zboží.cz, kterého provozuje společnost Seznam.cz, je možné nákupem na internetu v obou případech ušetřit bezmála tisíc korun.

Galaxy S 2 je vybaven dvoujádrovým procesorem taktovaným na 1 GHz, dotykovým 10,1palcovým displejem s rozlišením 1280 x 800 obrazových bodů a operačním systémem Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Nechybí ani vestavěný fotoaparát s rozlišením tři megapixely a čtyřnásobným digitálním zoomem.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Tab 2 s 10,1palcovým displejem

Na rozdíl od iPadu je možné s novým tabletem od Samsungu také telefonovat. "Nejde o funkci, která je u tabletů primárně využívána, přesto v některých okamžicích, kdy se telefon nečekaně vybije, tuto funkci uživatelé ocení," nastínili možné využití zástupci firmy.

Vestavěná paměť tabletu dosahuje kapacity 16 GB, přičemž ji lze dále rozšiřovat pomocí paměťových karet typu microSD až do velikosti 32 GB. Rozměry novinky jsou 256,6 x 175,3 x 9,7 mm, hmotnost pak činí 558 g.

Foto: Samsung

Druhou generaci Galaxy Tabu nabízí Samsung také v menší sedmipalcové verzi

Třetí generace jablečného tabletu

Apple a Samsung jsou na trhu tabletů největšími konkurenty. Tablet s logem nakousnutého jablka je aktuálně nabízen už ve třetí generaci. Proti předchozím verzím nabízí ale vyšší výkon a řadu nových funkcí.

Foto: Apple

Apple iPad

Vylepšený je především displej, který je stejně velký jako u iPadu 2, ale nabízí výrazně vyšší rozlišení – 2048 x 1536 pixelů. Díky vyššímu rozlišení dokáže novinka zobrazit více detailů, což přijde vhod především při brouzdání na webu, prohlížení fotografií nebo při čtení knih.

Dalším vylepšením prošel vestavěný pětimegapixelový fotoaparát. Ten nově obsahuje obrazovou stabilizaci a dokáže natáčet Full HD video. Především zahraniční uživatelé pak ocení u novinky podporu rychlého mobilního internetu čtvrté generace. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám