Hlavní obsah

Králem tabletů se chce stát novinka z Austrálie s cenou 3700 Kč

Novinky, mif

V českých končinách chce exotická značka Kogan, která je původem z Austrálie, ohrozit dominantní postavení iPadu od Applu. Dopomoci by jí k tomu měl nový počítačový tablet nazývaný Agora, který se zákazníka snaží zaujmout především bezkonkurenční pořizovací cenou. Zatímco druhou generaci jablečného tabletu je možné sehnat za 9000 Kč, třetí dokonce až za 11 500 Kč, Agoru výrobce nabízí za 3700 korun.

Foto: Kogan

Počítačový tablet Kogan Agora

Článek

I přes nízkou cenu není novinka žádné ořezávátko. Tablet je vybaven procesorem Cortex A8 s frekvencí 1,2 GHz a operační pamětí s kapacitou 1024 MB. Pro uložení dat slouží 8GB paměť, kterou je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD až o dalších 64 GB.

Foto: Kogan

Počítačový tablet Kogan Agora

Kogan Agora má 10palcový displej s rozlišením 1024 x 768 obrazových bodů, který dokáže stejně jako u konkurence rozeznávat více dotyků najednou. Ve výbavě nechybí ani bezdrátové technologie Bluetooth a WiFi či dvojice webkamer. Ta na zadní straně, která je určena pro focení a natáčení videí, má rozlišení dva megapixely.

Foto: Kogan

Počítačový tablet Kogan Agora

Agora se již prodává v některých zahraničních obchodech, kdy bude k dispozici na tuzemském trhu, zatím výrobce nepotvrdil. Společnost Kogan věří, že s novinkou s operačním systémem Android na trhu uspěje právě díky velice příznivé pořizovací ceně. Zda se jí to skutečně podaří, ukáže až čas. Koneckonců tablety s čtyřtisícovou cenovkou chystají už i další výrobci. [celá zpráva]

Foto: Kogan

Počítačový tablet Kogan Agora

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám