Hlavní obsah

Letos se vyrobí až 30 miliónů ultrabooků

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní rok bude patřit ultrabookům, vyrobit by se jich mělo až 30 miliónů kusů. Výrobci totiž počítají s výrazně vyšším zájmem zákazníků, který bude souviset s nástupem nové platformy Ivy Bridge a několikatisícovými slevami na aktuálně nabízené přístroje. Upozornil na to server DigiTimes.

Článek

Výrazně by se v letošním roce měla rozrůst také nabídka konkrétních modelů. „Kromě 26 ultrabooků, které se již prodávají, bylo ohlášeno přes deset dalších systémů od společností Fujitsu, Gigabyte, Lenovo či Acer,“ uvedla Becky Emmettová ze společnosti Intel s tím, že po přičtení různých hardwarových konfigurací by se měla nabídka ultrabooků celkově rozrůst na 75 modelů.

Podle odhadů některých analytiků by prodeje ultrabooků měly dosahovat 40% podílu mezi všemi laptopy. K takovému rozmachu by mělo přispět mimo jiné snížení prodejní ceny až o 30 procent. To by znamenalo, že nejlevnější modely by se nabízely už za 15 tisíc korun. Dnes se přitom tyto lehké a tenké přenosné počítače prodávají v průměru za 22 000 Kč. [celá zpráva]

Ultrabooky se snaží spojit všechny klady netbooků i notebooků do jediného přístroje. Mají kompaktní rozměry i dlouhou výdrž baterie a přitom nabídnou vysoký výkon, který řadě uživatelů u netbooků chyběl. Zároveň mají zabudované speciální funkce, které chrání data při ztrátě nebo odcizení ultrabooku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám