Hlavní obsah

Ultrabook s dlouhou výdrží od Hewlett-Packardu stojí v Česku 24 tisíc korun

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemští prodejci zařadili do své nabídky nový ultrabook Folio 13 od společnosti Hewlett-Packard. Novinka se snaží zaujmout především dlouhou výdrží na baterii. I přes poměrně výkonný hardware se totiž bez elektrické zásuvky obejde bezmála deset hodin. Bohužel pořizovací cena přístroje není v Česku tak přívětivá jako v zahraničí.

Článek

V zahraničí se ultrabook HP Folio 13 začal prodávat už před koncem loňského roku. Tehdy jej bylo možné pořídit za 899 USD, tedy 17 200 korun. Měl se tedy stát jedním z nejlevnějších přístrojů na tuzemském trhu, protože cenově nejpříznivější modely se prodávají okolo 20 tisíc.

Realita je ale jiná. Podle Zboží.cz je možné nejlevněji novinku zakoupit za 23 345 Kč, tedy o šest tisíc více, než v zahraničí. Do 24 tisíc novinku nabízí dalších devět prodejců. Najdou se ale i takové obchody, které si ultrabook od Hewlett-Packardu cení na více než 27 tisíc.

Srdcem ultrabooku HP Folio 13 je procesor Core i5-2467M, který je taktován na 1,6 GHz. Díky technologii Turbo Boost je ale schopen se v případě potřeby přetaktovat až na 2,3 GHz. Dostatek výkonu zajišťuje také operační paměť s kapacitou 4 GB.

Stejně jako téměř všechny již představené ultrabooky má novinka 13,3palcový displej s rozlišením 1366 x 768 obrazových bodů. Pro uložení dat je určena 128GB jednotka typu SSD, která je velice rychlá a energeticky nenáročná. I proto by měl podle údajů výrobce vydržet tento model pracovat na baterii přibližně 9,5 hodiny.

Ve výbavě novinky nechybí ani Wi-Fi, webkamera TrueVision HD či multiformátová čtečka paměťových karet. Za vyzdvihnutí stojí také technologie Coolsense, díky níž by měl ultrabook mít propracovanější systém chlazení – měl by produkovat méně tepla a být tím pádem i znatelně tišší.

Reklama

Výběr článků

Načítám