Hlavní obsah

Unikátní kombinovaný flash disk je třikrát rychlejší než obyčejné modely

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Verbatim vyrobila unikátní kombinovaný flash disk, který je možné k počítači připojit pomocí hojně rozšířeného rozhraní USB, ale také prostřednictvím rychlejšího eSata rozhraní. To je oproti běžnému USB rychlejší takřka třikrát.

Foto: Novinky

Flash disk Verbatim Combo SSD

Článek

Flash disk Verbatim Combo SSD dokáže pomocí rozhraní eSata číst data rychlostí až 60 MB/s a zapisovat až 25 MB/s. Při připojení disku přes rozšířenější, ale pomalejší USB port přitom novinka nabízí rychlost čtení jen 26 MB/s a zápisu až 15 MB/s.

Foto: Novinky

Flash disk Verbatim Combo SSD

Flashka má rozměry 80 x 23 x 9 milimetrů a váží 19 gramů. Uložit je na ni možné data o velikosti až 32 GB. Zařízení je možné připojit k počítačům s operačním systémem Windows, Mac OS i Linux.

Foto: Novinky

Flash disk Verbatim Combo SSD

Flash disk je vybaven také programem EasyLock, který šifruje dokumenty hned, jak je začnete na paměťové médium přenášet. Tím se podle výrobce minimalizuje riziko zneužití dat, jež by mohlo nastat při odcizení nebo ztrátě disku. 

Foto: Novinky

Flash disk Verbatim Combo SSD

Zařízení Verbatim Combo SSD je již nyní dostupné v českých obchodech za cenu okolo 2 800 Kč. V balení je krom samotného flash disku také speciální napájecí kabel, který je určen pro starší eSATA porty, jež nedovedou rozvádět elektrický proud.

Foto: Novinky

Flash disk Verbatim Combo SSD

Kam ukládat drahocenná počítačová data

Vypalování dat na kotouče CD nebo DVD má ke komfortu přímé práce se soubory hodně daleko. Není tedy divu, že k přenášení dat mezi počítači se mnohem více hodí USB flashdisky nebo externí pevné disky. USB rozhraní dnes nalezneme snad na každém počítači, univerzálností se proto tato média vyrovnají optickým diskům. Jenže kterou variantu zvolit?

Z hlediska zabezpečení se jeví jako lepší varianta flashdisk. V nabídce najdeme nejrůznější výrobky s ochranou začínající u číselného zámku, jiné zaměstnávají biometrické snímače otisků prstů, nejlepší potom šifrují obsah podle zadaného 256bit klíče. Zabezpečení je tak zcela instantní, funkční hned po vybalení z krabičky, a navíc na hardwarové úrovni. Existují externí disky s podobnými vymoženostmi, jejich cena je však průměrným kouskům silně vzdálena. Více se dozvíte ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám