Hlavní obsah

Nový unikátní notebook od Intelu má čtyři displeje

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Intel představila nový unikátní notebook, který má jako první na světě čtyři displeje. Krom tradičního hlavního panelu jsou totiž nad klávesnicí umístěny ještě tři menší dotykové monitory. Pomocí těch je možné jednoduše spravovat došlé e-maily, ale i přehledně procházet vaší hudební sbírku. Novinka je ale prozatím pouhým prototypem. Upozornil na to zahraniční IT server Cnet.

Článek

Nový notebook nese prozatím kódové označení Tangent Bay. Jeho hlavním cílem je přehlednost. Zatímco na hlavním displeji budete brouzdat po internetu, na spodních třech OLED monitorech můžete prstem jednoduše ovládat další aplikace.

Všechny malé dotykové panely navíc nabízejí technologii "multi-touch", tedy schopnost, která zpracuje více dotyků najednou. Pomocí dvou prstů tak můžete jednodušeji listovat na webu, zvětšovat fotografie a mnoho dalšího. Podobně, jako je tomu u iPhonu společnosti Apple.

Pomocí jednoho z displejů je možné ovládat i hlavní monitor. Jednoduše tak například můžete přímo v operačním systému pomocí prstu scrollovat v obsáhlých dokumentech, ale i kreslit v programu malování.

Všechny technické parametry nového notebooku společnost Intel pečlivě tají, stejně jako jeho uvedení na trh i pořizovací cenu. Ta ale rozhodně nebude nikterak nízká. Pro představu, konkurenční laptop Lenovo W700ds se dvěma displeji stojí více než sto tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám