Hlavní obsah

VIDEO: Lenovo uvedlo extrémně výkonný notebook se dvěma displeji

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Lenovo uvedla na český trh jeden z nejvýkonnějších notebooků současnosti. Hlavní předností nového zařízení je speciální druhý displej, který se v případě potřeby velice jednoduše vyklopí, a rozšíří tak stávající pracovní plochu i na cestách. Přednosti laptopu Lenovo W700ds tím ale zdaleka nekončí.

Článek

Primární 17palcový displej notebooku má rozlišení 1920 x 1200 obrazových bodů. Druhý 10,6palcový displej s rozlišením 768 x 1280 pixelů můžete jednoduše po pravé straně laptopu vysunout a vyklopit.

Druhý displej může sloužit pro drobné programy, jako je ICQ, skype nebo Microsoft Outlook. Dobře však monitor poslouží i pro práci grafiků.

Laptop disponuje vestavěným tabletem

Grafikům přijde jistě vhod také vestavěný tablet s dotykovým perem. Pomocí něj je možné daleko pečlivěji pracovat s většinou grafických nástrojů, například upravovat fotografie.

Nejen díky tomuto prvku Lenovo označuje novinku jako doslova multifunkční pracovní stanici, kterou si každí může zabalit na cesty. Grafický výkon zajišťuje karta nVidia Quadro FX 3700M.

:. Lenovo ThinkPad W700ds nabídne stejně jako většina 17palcových laptopů klávesnicí s numerickým blokem a čtečkou otisků prstů. Foto: Archiv

Notebook je postaven na platformě Centrino vPro. V jeho útrobách tedy nalezneme procesor Intel Core 2 Quad Q9100 s frekvencí 2,26 GHz. V základu je stroj dodáván se 4 GB operační paměti typu DDR3, kterou je možné rozšířit až na 8 GB.

Data je možné uložit hned na dva pevné disky s rozhraním SATA, z nichž každý disponuje kapacitou 200 GB. Dohromady máte k dispozici tedy 400 GB úložného prostoru. Data navíc můžete vypalovat na moderní Blu-ray média.

Technická specifikace

  • Model: Lenovo W700ds
  • Primární monitor: 17 palců WUXGA+ (rozlišení 1920 x 1200 obrazových bodů)
  • Sekundární monitor: 10,6 palců WXGA+ (rozlišení 768 x 1280 obrazových bodů)
  • Procesor: Centrino vPro, Core 2 Quad Q9100 (2,26 GHz , 12MB L2 Cache)
  • Grafická karta: nVidia Quadro FX 3700M
  • Operační paměť: 4 GB paměti typu DDR3
  • Optická mechanika: Blu-Ray vypalovačka
  • Pevný disk: dva pevné SATA disky s kapacitou 400 GB
  • Operační systém: Windows Vista
  • Hmotnost: 5 kilogramů

Vysoký výkon se bohužel odráží v hmotnosti laptopu, která je oproti konkurenci takřka dvojnásobná. Pětikilový notebook navíc v České republice pořídíte za neskutečných 109 990 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám