Hlavní obsah

Budoucnost třetího rozměru je v unikátních kulatých displejích

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako nahradily LCD monitory neohrabané CRT obrazovky, v blízké budoucnosti čeká podle odhadů analytiků sféru displejů a televizorů nová revoluce - trojrozměrný obraz. Firmy po celém světě už nyní pracují na nových technologiích, které by člověka dokázaly daleko více vtáhnout do děje hry nebo filmu. Novinkou na poli monitorů je unikátní kulatý displej, který nastiňuje, jakým směrem se bude ubírat budoucnost.

Článek

Výrobci slibují u nové kulaté obrazovky T.O.O.B stejný zážitek, jaký nabízejí moderní trojrozměrná kina kanadské společnosti IMAX. Vše si ale budete moci vychutnat přímo u vás doma.

Novinka dokáže do kulaté kopule promítnout jakékoliv širokoúhlé video. Využívá k tomu speciálně upravený projektor, který je umístěn v samém středu zařízení.

„Pokud budete u zařízení dostatečně blízko, získáte díky perifernímu vidění pocit, jako byste přímo byli součástí obrazu,“ říká Alexander Marten McDonnell, jeden z tvůrců unikátního projektu.

Foto: Novinky

T.O.O.B

FOTO: Novinky

Jediným problémem kulaté obrazovky jsou její rozměry. Zařízení je totiž necelý metr vysoké a takřka dva metry široké. Kvůli tomu může mít většina lidí problém celé zařízení nějak v bytě umístit.

Unikátní kulatý monitor T.O.O.B nabízejí výrobci prozatím pouze na svých internetových stránkách za cenu 1440 USD, což je v přepočtu přibližně 25 500 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám