Hlavní obsah

Intel a Nokia budou společně vyvíjet novou mobilní technologii

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finská společnost Nokia uzavřela dlouholetou alianci s americkým výrobcem mikročipů Intelem. Obě firmy se v rámci dohody budou společně snažit vyvinout nové technologie pro mobilní zařízení, která by měla kombinovat výkon těch nejrychlejších počítačů s vysokorychlostním internetovým připojením na cestách.

Článek

Nová mobilní platforma by se podle vizí obou společností měla začít masově využívat ve většině netbooků, miniaturních laptopech, kapesních počítačích a chytrých mobilních telefonech.

Tato zařízení by měla nabídnout díky nové architektuře vyšší výkon a delší výdrž na baterie, která je u mobilních zařízení tak důležitá. Firmy se také v rámci aliance podělí o své zkušenosti s operačními systémy Moblin a Maemo.

Procesorový gigant Intel nyní bude pracovat na novém čipsetu, který bude podporovat rychlé datové přenosy HSPA/3G. Žádné další informace ale nechtěli zástupci firem prozatím prozradit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám