Hlavní obsah

Extrémně výkonný laptop s procesorem Core i7 je stejně drahý jako ojetá Fabie

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost CyberPower vyrobila nový notebook, který by měl díky procesoru Intel Core i7 nabídnout extrémní výkon. Nový herní laptop se 17palcovým displejem má ale jednu vadu na kráse, jeho cena je tak vysoká, že byste místo něj mohli klidně pořídit i ojetou Fabii od Škodovky. Upozornil na to zahraniční IT server PC Launches.

Foto: Novinky

Notebook CyberPower Xplorer X7-Xtreme S1

Článek

Nový laptop Xplorer X7-Xtreme S1 od společnosti CyberPower je osazen procesorem Core i7. Vybrat si můžete hned z několika jeho variant. Model 920 s frekvencí 2,66 GHz, verze 950 s 3,06 GHz, nebo variantu 975 s taktem 3,33 GHz.

O grafický výkon se stará samostatná karta GeForce GTX 280M s 1GB pamětí. Díky ní můžete na 17palcovém displeji s rozlišením 1920 x 1080 sledovat filmy ve vysokém rozlišení, nebo bez jakýchkoliv problémů hrát i ty nejnovější počítačové hry.

Foto: Novinky

Notebook CyberPower Xplorer X7-Xtreme S1

Notebook má k dispozici až 6 GB operační paměti typu DDR3. Ukládat data je možné na 320GB pevný disk, který je však možné už při koupi vyměnit za SSD variantu. Vybírat je možné i mezi DVD vypalovačkou nebo modernější Blu-ray mechanikou.

Ve standardní výbavě laptopu nechybí ani HDMI konektor, eSATA rozhraní pro připojení k externímu pevnému disku, integrovaná webkamera s rozlišením 3 MPx, či bezdrátová rozhraní Bluetooth a WiFi.

Foto: Novinky

Notebook CyberPower Xplorer X7-Xtreme S1

Nejen použitým hardwarem, ale také designem, který se příliš nepovedl, se novinka až nápadně podobá laptopu od americké společnosti Sager, o kterém jsme vás informovali již na začátku června. [celá zpráva]

Nový notebook Xplorer X7-Xtreme S1 od společnosti CyberPower se již nyní prodává na americkém trhu s operačními systémy Windows Vista Home Premium, Business a Ultimate. Cena základní verze sice začíná na 2335 USD (45 000 Kč).

Pokud ale zatoužíte po vybavenějším modelu s výkonnějším procesorem, zaplatíte až 4500 USD, tedy v přepočtu přibližně 87 tisíc korun. Na českém trhu můžeme navíc očekávat cenu ještě výrazně vyšší.

Technické parametry

  • Model: CyberPower Xplorer X7-Xtreme S1
  • Displej: 17 palců, 1920 x 1080 obrazových bodů
  • Procesor: Core i7 (frekvence záleží na přání uživatele)
  • Operační paměť: 6 GB DDR3
  • Grafická karta: GeForce GTX 280M s 1 GB pamětí
  • Pevný disk: 320 GB, nebo SSD jednotka
  • Optická mechanika: DVD vypalovačka, nebo Blu-ray mechanika
  • Operační systém: Windows Vista Home Premium, Business nebo Ultimate
  • Cena: od 2335 USD (45 000 Kč)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám