Hlavní obsah

Kuriozita: mobilní telefon tvaru zapalovače

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Začátkem prosince se na český trh podívá další z miniaturních GSM telefonů. Mobil Mivvy se chlubí rozměry 90 x 35 x 17,8 mm a hmotností 64 gramů. Tvarem je tak srovnatelný s běžným zapalovačem a podle svého výrobce patří mezi nejmenší mobily světa.

Článek

Miniaturní Mivvy music je jinak typickým moderním mobilem. Umí přehrávát hudbu ve formátu MP3, pracuje s technologií Bluetooth.

Na svět se dívá přes OLED displej, který v kombinaci se speciálním odrazovým povrchem vytváří efekt jednosměrného zrcadla. Není-li displej aktivní, splyne s okolním krytem.

:. Kuriozitka má dokonce české i slovenské menu.

Vestavěný MP3 přehrávač umožňuje tvorbu playlistů, přečte ID3 tagy. Na výběr je z několika ekvalizérů a výměnných skinů. Celek doplnilo FM rádio s pamětí pro 40 stanic. V "zapalovači" je přítomen dokonce i standardní 3,5 mm jack výstup na sluchátka a mini USB konektor.

Mini USB konektor umožňuje kromě nabíjení také připojení k počítači jako mass storage zařízení stejně jako běžný flash disk. K dispozici je i slot na paměťové karty typu microSD.

Systém nabízí 500 pozic pro SMS zprávy nebo záznamník s funkcí nahrávání hovoru a s podporou standardu AMR. Jeho cena? Minimobil stojí méně než 3000 Kč s daní.

Z běžné výbavy moderních mobilů se tak do těla přístroje kvůli miniaturním rozměrům nepodařilo vtěsnat pouze funkci fotoaparátu. Foťák se dá snadno oželet, stejně ve většině mobilních telefonů mimo několika zavedených značek (Sony Ericsson či Nokia) nebývá příliš kvalitní.

O poznání horší to však bude s ovládáním telefonu. Pro mnoho rukou a prstů bude přístroj až příliš malý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám