Hlavní obsah

Nové foťáky hledají úsměv, pak samy udělají snímek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Japonská firma Sony uvedla nové modely fotoaparátů řady Cyber-shot T. Na tom by nebylo nic zajímavého, vždyť firma chrlí inovované produkty každý měsíc. T200 a T70 jsou však takzvanými "smile huntery". Umí fotografovat jen tehdy, když se osoba v závěru pořádně usměje.

Článek

Automatický systém závěrky dokáže rozpoznat, když se fotografovaná osoba usměje. Pak ji okamžitě vyfotí, uvedli zástupci Sony s tím, že není třeba ani stisknout spoušť.

Pokud je v záběru více osob, závěrka cvakne pouze tehdy, když se usměje ta nejdůležitější z nich (určená pomocí dotykové obrazovky). Lze pořídit sekvenci šesti "usměvavých" snímků bez nutnosti stisknout spoušť.

:. Také T200 se řadí mezi "smile huntery". Od T70 se liší pokročilejším 5x zoomem. 

Novinky v Cyber-shot rodině se od ostatních fotoaparátů liší dotykovými LCD displeji, které slouží k prohlížení snímků i k ovládání všech funkcí. Cyber-shot T200 je vybaven 3,5palcovým LCD displejem, displej modelu T70 má 3 palce. 

Oba modely pracují s optikou Carl Zeiss Vario-Tessar (T200 s 5x optickým zoomem, T70 s 3x optickým zoomem) a senzorem s rozlišením 8,1 efektivních megapixelů.

Mezi volitelným příslušenství pro oba aparáty je kromě řady pouzder a náhradních baterií také  speciální obal pro focení pod vodou Marine Pack, který lze použít až do hloubky 40 m (MPK-THE).

Kompakty Sony Cyber-Shot T200 a T70 budou v Evropě v prodeji od začátku září 2007. Jejich cenu firma neupřesnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám