Hlavní obsah

Hlodavec Logitech G5 dostal novou kůži, každý kus je originál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce počítačových periferií Logitech představil novou verzi známé herní myši G5. Ovšem ve vnitřnostech hlodavce žádnou změnu nenajdeme, revizí prošel pouze jeho povrch, který tvoří lak, jenž prošel "chemicky vyvolaným spinodálním rozpadem". O co se jedná?

Článek

Nová laserová G5 se vyznačuje jiným procesem použitým při nanášení laku. Ten má díky jiné technologii výroby futurističtější a organičtější vzhled, který připomíná pukliny na dně vyschlé řeky.

Vzor je vytvořen speciálním procesem, který se nazývá "chemicky vyvolaný spinodální rozpad". Na myš se nastříkají dvě samostatné vrstvy laku. Ty spolu během jejich spojování a schnutí reagují (polymerují) a vzájemně se od sebe odtahují a oddělují. Výsledkem této reakce je stav, při němž dochází k tomu, že spodní vrstva laku je vidět skrze vrstvu horní.

Vzhled vzoru, velikost a hloubku puklin je možné řídit pomocí změn tloušťky vrstev laku a volby druhů použitých laků a současně i ovlivňováním podmínek, jimž je lak během nástřiku a vysychání vystaven. Všechny tyto zmíněné aspekty znamenají, že každá myš pak de facto vzniká jako neopakovatelný originál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám