Hlavní obsah

Commodore se vrací! Vstupuje na trh s herními PC

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární společnost Commodore zahajuje spanilou jízdu zábavním trhem. Firma totiž přislíbila uvést nový čistě herní stroj a představit jej chce ještě tento měsíc na německém veletrhu CeBIT.

Článek

Technické specifikace nového Commodore PC zůstávají stále přikryty neprůhlednou rouškou, ovšem šéf společnosti Bala Keilman je přesvědčen, že se Commodore se svým herním náčiním opět trefí do černého. Stejně tak přesně jako před čtvrt stoletím.

"Před 25 lety uvedl Commodore vůbec nejprodávanější osobní počítač ve 20. století, C64 definovala novou éru herních zážitků pro milióny lidí na celém světě," uvedl Keilman pro server pro-g.co.uk.

Jak vypadá? Netušíme

V současnosti dokonce ani netušíme, jak bude nový stroj vypadat. Na stránce Commodore.com můžeme pouze sledovat tikání hodin, které odpočítávají start tohoto herního "zázraku".

Commodore PC bude tedy podle tohoto údaje, jehož digitální rafičky se nyní nacházejí na údaji 7 dní, dvě hodiny, odhalen za týden, tedy 15. března.

Je pravděpodobné, že toto datum platí pouze pro evropský region, Amerika a Asie si na uvedení novinky budou muset nejspíše ještě nějaký čas počkat.

Problém Commodoru se jmenuje velmi silná konkurence. Supervýkonné herní sestavy vyrábí například VoodooPC nebo známá Alienware. Do domácností se však stále více tlačí také specializované herní konzolky Xbox 360, Nintendo Wii nebo PlayStation 3, které nebudou chtít svá těžce vydobytá místa v obývacích pokojích Commodoru jen tak lehce přepustit.

Reklama

Výběr článků

Načítám