Hlavní obsah

Kombo LG přehrávající HD DVD a Blu-ray je v obchodech

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LG Super Multi Blue HD Player je na pultech amerických internetových obchodů. Kombo přehrávač, přestože měl před příchodem na trh řadu nemalých problémů, se prodává za 1199 dolarů.

Článek

Oficiální prodej Super Multi Blue BH100 začne 1. února 2007. Předobjednávky na přehrávač přijímá například obchodní síť BestBuy. Konkurenční Circuit City již však BH100 nabízet začala za shodnou cenu jako BestBuy, tedy 1199 dolarů.

Sama LG dlouho neměla jasno, pro jaký formát optických médií nové generace vyrobí vlastní přehrávač. Zpočátku uvažovala o samotném Blu-ray systému, v loni v březnu však vývoj jednotky pozastavila a začala se věnovat kombo řešení.

Vývoj komba však nebyl snadný a podle některých zdrojů se LG opět chtěla vrátit k vývoji klasického Blu-ray přehrávače. Podle webu Blu-ray.com měl být tímto čistě Blu-ray zařízením model LG BD100.

Bleskurychlá obrátka

Firma se však záhy otočila na pětníku a ze dne na den šokovala nejen odbornou veřejnost, ale také představitele HD DVD tábora.

Na výstavě CES 2007 v Las Vegas totiž LG představila kombo mechaniku BH100, ta však nepodporovala tzv. iHD funkci, kvůli čemuž nemohla být certifikována jako HD DVD přehrávač.

:. Kliknutím lze obrázek zvětšit

Zástupce HD DVD skupiny Kevin Collins za společnost Microsoft poznamenal, že organizaci nikdo z LG neinformoval o tom, že BH100 s logy Blu-ray a HD DVD bude představena na CES 2007 v Las Vegas. Collins dodal, že HD DVD organizace může podniknout právní kroky proti LG za to, že používá HD DVD označení na svém přehrávači a přitom nesplňuje všechny parametry HD DVD standardu. [celá zpráva]

LG upravila BH100

V současné doby BH100 údajně funkci iHD podporuje. Inženýři LG měli totiž upravit firmware přehrávače.

:. Kliknutím lze obrázek zvětšit

Současná cena BH100 je poměrně vysoká. Za 1200 dolarů lze koupit klasický HD DVD přehrávač spolu s jednotkou, která si poradí s Blu-ray disky. Za několik měsíců však vše může být jinak, analytici soudí, že cena BH100 brzy spadne na rozumnou úroveň.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám