Hlavní obsah

OQO připravila ultramobilní počítač s Windows Vista

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OQO uvedla následníka mobilních počítačů 01 a 01+. Výsledkem je minimalistický systém s váhou asi 500 gramů, který je schopen rozběhnout jak Windows XP, tak nový Windows Vista.

Článek

Mobilní počítač s rozměry 14,2 x 8,4 x 2,5 centimetrů pohání mikročip VIA C7-M ULV, který je zasazen do čipsetu VX700 s integrovanou grafikou. OQO nabízí modely s procesory s kmitočtem 1,2 a 1,5 GHz. Uživatel si také může vybrat mezi 512 a 1024 MB operační paměti.

:. Kliknutím lze fotografie zvětšit

V systému si našel místo také 1,8" pevný disk s kapacitou 30 nebo 60 GB. Data uložená na harddisku jsou podle firemních materiálů velmi dobře chráněna proti otřesům - v případě, že disk "rozpozná" volný pád zařízení na zem, samočinně zaparkuje čtecí hlavičky a vypne se.

:. Kliknutím lze fotografie zvětšit

Zařízení pracuje s displejem o uhlopříčce 5" (12,7 centimetrů) a rozlišením 800 x 400 pixelů. Firma tvrdí, že je panel šestkrát jasnější než ten, který byl vestavěn v předchozích modelech. LCD jednotku lze vysunout, zařízení pak ukáže podsvětlenou klávesnici s integrovanou myškou a polohovacím systémem (track point).

Zapomenout nesmíme ani na vestavěné rozhraní WiFi 802.11 a/b/g, Bluetooth 2.0. V šasi notebooku dále nalezneme audio in/out porty, mikrofon, USB 2.0 a HDMI port. Pro OQO O2 je dostupná také dokovací stanice, lze do ní nacpat také napříkad vypalovačku optických disků nebo další sadu baterií díky níž se operační doba zařízení prodlouží na šest hodin.

Cena OQO O2 není lidová. Začíná na 1499 dolarech (přibližně 32 000 korunách), viz. stránky výrobce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám