Hlavní obsah

Microsoft odhalil domácí server postavený na Windows

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým produktem Windows Home Server chce Microsoft obohatit běžný domácí digitální život. Současně jím firma definuje novou kategorii produktů.

Článek

Domácí server postavený na platformě Windows odhalil v neděli na výstavě CES v Las Vegas představitel Microsoftu Bill Gates. Gates dodal, že jeden z partnerů Microsoftu Hewlett-Packard začne produkt nabízet na podzim.

:. HP MediaSmart Server. Foto: Hewlett-Packard

Windows Home Server pro domácnosti dovoluje sdílet digitální obsah mezi několika osobními počítač nebo herními konzolemi Xbox. Systém data automaticky zálohuje, nabízí rovněž připojení pro hudební přehrávače typu Microsoft Zune. [celá zpráva]

"Jestliže vlastníte více počítačů, pak chcete mít data dostupné neustále a nezávisle na tom, který z počítačů je zrovna zapnutý," uvedl Gates v rozhovoru pro server CNET.

Podle zdrojů blízkých Microsoftu byl Windows Home Server vyvíjen tři roky. Jeho softwarová výbava má základ v systému Windows Server, který používají firemní data centra.

Server bude prodáván bez monitoru, myši a klávesnice. Ke svému chodu vyžaduje kromě napájení také připojení do vnitřní sítě (Ethernet). Lidé ovládají systém přes aplikaci Windows Home Server Console, která běží na jiném počítači. Aplikace organizuje data, rovněž spravuje uživatelské účty.

Gates dodal, že příští servery budou postaveny na platformě Longhorn Server namísto dnešního Windows Server 2003 prostředí.

"Jestliže uvedeme server s cenou pod 1000 dolarů a bude navíc jednoduché jej používat, pak si myslím, že jej velká část uživatelů, kteří mají doma více počítačů, shledá velmi atraktivním," uvedl Gates s tím, že si je vědom, že firma vstupuje "na zcela nový segment trhu." 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám