Hlavní obsah

Žádná dohoda nebude. Zoom a Five9 se dohodly na zrušení plánované fúze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Poskytovatel videohovorů Zoom Video Communications Inc. a provozovatel cloudových call center Five9 ukončily po vzájemné dohodě plány na fúzi. Rozhodnutí přichází týden poté, co se americká vláda rozhodla dohodu přezkoumat.

Foto: Hannah McKay, ČTK/AP

Chat přes zoom

Článek

Pro Zoom měla být dohoda v hodnotě 14,7 miliardy USD (321,8 miliardy Kč) zatím největší akvizicí. Její zrušení je velkou ranou pro firmu, která po růstu zájmu o její služby vyvolané pandemií plánovala expanzi, napsala agentura Reuters.

Zoom oznámila převzetí FIve9 v červenci. Dohoda se měla uskutečnit formou výměny akcií. Od té doby však cena akcii Zoomu klesla o více než čtvrtinu a pro akcionáře Five9 se tak transakce stala méně výhodnou. Akcionáři Five9 proto prodej zamítli a firmy se dohodly jeho zrušení. Five9 však bude i nadále pokračovat v partnerství se Zoomem, které existovalo již dříve.

Americká vláda navíc koncem minulého měsíce oznámila, že zvláštní výbor pod vedením ministerstva spravedlnosti bude zjišťovat, zda tato transakce nepředstavuje hrozbu pro národní bezpečnost. Za prověrkou podle médií stálo spojení společnosti Zoom s Čínou.

Koupě Five9 měla firmě Zoom umožnit rozšířit podnikání i mimo oblast videokonferencí. Generální ředitel Zoomu Eric Yuan na blogu ujistil, že tento neúspěch neovlivní plány firmy na rozšíření jejího podnikání. V plánu má mimo jiné i poskytování telefonních služeb ve firmách, napsala agentura DPA.

Zoom vydělal miliardu dolarů

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám