Hlavní obsah

Web Járy Cimrmana nabízí novou hru České nebe

Novinky, mif

Ve středu 12. 12. 2012 přibyla na webu Jarmara.at, který oslavuje život a dílo největšího Čecha – Járy Cimrmana, další hra České nebe. Ta doplňuje stávající tituly, jako je Akt, Hospoda na mýtince, Vražda v salónním coupé, Lijavec, Záskok či Němý Bobeš.

Foto: Novinky

Jarmara.at

Článek

„Hra České nebe nese podtitul Cimrmanův dramatický kšaft. Popisuje zasedání české nebeské komise - Svatého Václava, Komenského a Praotce Čecha v době první světové války. Zastihneme je ve chvíli, kdy řeší, zdali své řady rozšíří o další členy,“ přiblížil děj hry Pavel Snížek, Brand manažer společnosti Seznam.cz.

V Jarmaře jsou navíc k dispozici také videozáznamy všech Cimrmanových her. „Fanoušci a uživatelé Jarmary si budou moci vybrat, v jaké kvalitě chtějí jimi vybranou hru vidět. Nejvyšší kvalita záznamu je zpoplatněna 25, 45 a 75 korunami. Platbu bude možné uskutečnit prostřednictvím SMS,“ uvedl PR specialista Seznamu Jakub Šumanský.

Foto: Novinky

Kinematograf na webu Jarmara.at

Podle něj ale není nutné platit za přehrání ani korunu. „Diváci se také mohou rozhodnout nezaplatit za zhlédnutí hry vůbec nic. Kinematograf je možné sledovat i zcela zdarma. Neplatící diváci se však musí připravit na drobná vyrušení v cimrmanovském duchu,“ dodal Šumanský.

Všechny hry jsou k vidění v části Kinematograf na webu Jarmara.at. Na něm si je také možné zkrátit čas v sekci Míčovna, která obsahuje on-line hry Ňadra dmoucí a Cimrmanův kvíz geniality. Díky němu si lidé mohou ověřit, zda je v nich špetka mistrova génia. [celá zpráva]

Foto: Novinky

On-line hra Ňadra dmoucí na webu Jarmara.at

Jak vznikla Jarmara

Název Jarmara vznikl spojením slov Járova Almara, webové stránky totiž svým vzhledem připomínají starou almaru. V té mohou návštěvníci otevírat jeden šuplík po druhém, a postupně tak nalézat artefakty spojené s Járou Cimrmanem, záznamy z her, fotografie i jiný audio-vizuální materiál nejen z Divadla Járy Cimrmana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám