Hlavní obsah

VIDEO: Počítačový mág si stvořil ženu

Právo, aa

Má postavu dvacetileté ženy s ideálními mírami, na tváři stálý úsměv a jemné lesklé vlasy. Jmenuje se Aiko, dokáže číst v mapách a nikdy partnera nesekýruje. Ráno čte „muži“ noviny, bez reptání uklízí, pomáhá při vedení účtů a večer mu ochotně přináší drink k televizi. Prostě ideální žena – až na to, že jde o robota.

Článek

Kanadský počítačový nadšenec Le Trung (33) na jejím „zrození“ strávil dva roky a vyšla ho na 14 tisíc dolarů. „Je to dokonalé spojení vědy a krásy,“ řekl o své „manželce“ deníku The Sun vynálezce, jehož záměrem je v budoucnu vyrábět androida, který by pomáhal handicapovaným seniorům. „Nepotřebuje dovolenou, nejí a neodpočívá a může pracovat 24 hodin denně.“

Le se s robotkou občas vydává do přírody i mezi lidi, přesněji – vynese ji ven a posadí vedle – Aiko neumí chodit. Robotka, která ovládá asi 13 tisíc jednodušších vět, budí velkou pozornost: ženy se s ní dávají do řeči, zatímco muži se často pokoušejí na ni sáhnout.

"Když to udělají příliš chtivě, dá jim pohlavek,“ prozradil Le. „Není to žádná nafukovací panna ze sexshopu,“ podotýká. „Stačilo by ale několik drobných úprav softwaru a dokázala by předvést i dokonalý orgasmus,“ chlubí se vynálezce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám