Hlavní obsah

V Las Vegas začala největší světová výstava spotřební elektroniky

Las Vegas

V americkém Las Vegas ve čtvrtek začala největší světová výstava spotřební elektroniky Consumer Electronics Show (CES). Světová finanční krize na ni zřejmě nebude mít významnější dopad, protože se přihlásil rekordní počet nových vystavovatelů - přes 330 společností, uvádí pořadatel na internetu.

Článek

Celkem bude vystavovat přes 2 800 firem, od nichž se očekávají nové technologie a inovace. K vidění bude přes 20 000 nových produktů. Pozornost přitáhnou zejména softwarové aplikace, ekologické technologie, hry, navigační technologie a další novinky.

Výstava potrvá do neděle a její provozovatel CEA počítá s tím, že se během jejích čtyř dnů uzavře více kontraktů než při jiných takových akcích ve světě. Vedle tradičně nejsilnější účasti amerických firem míří na CES i stovky firem z Evropy a asijských zemí. Na výstavě se objevují novinky, které pak určují trendy v odvětví v následujícím roce.

Předpokládá se například, že elektronické koncerny LG Electronics a Panasonic předvedou televizory s vysokým rozlišením obrazu vybavené internetovým voláním Skype. Očekávají se i lehké, středně velké laptopy coby další krok vzhůru od netbooků ve výkonu i v ceně a nejméně jeden "smartbook", tedy tenký počítač, který spojuje výhody netbooku a takzvaných chytrých telefonů s operačním systémem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám