Hlavní obsah

Toshiba kvůli slabé poptávce sníží náklady v divizi TV a počítačů

Japonská společnost Toshiba plánuje snížit náklady v divizi televizorů a osobních počítačů o deset miliard jenů (téměř dvě miliardy Kč), aby se vyrovnala s klesající poptávkou. Dosáhnout toho chce do března. V následujícím roce hodlá náklady snížit o dalších 20 miliard jenů.

Foto: Toshiba

Ilustrační foto

Článek

Součástí změn je přesun zhruba 400 zaměstnanců z obou těchto segmentů do jiných částí. Jedna z obchodních skupin Toshiby - Digital Products Group - se již rozdělila na tři divize. K přesunu má podle agentury Reuters dojít ještě v tomto fiskálním roce.

Divize televizorů se v posledních dvou letech kvůli slabému prodeji na globálních trzích nedostala z červených čísel. Vliv na to mělo částečně i zpomalení ekonomiky v Evropě, ale také pokles domácí poptávky, kterou přechodně oživil přechod na digitální vysílání. Trh s osobními počítači pak zasáhla rostoucí popularita počítačových tabletů a chytrých telefonů.

Toshiba chce zvýšit tržby z prodeje televizorů na rozvíjejících se trzích na 40 procent celkových příjmů. V loňském fiskálním roce se tyto tržby na celkových příjmech podílely zhruba 30 procenty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám