Hlavní obsah

T-Mobile sesadil Vodafone z trůnu, měl nejrychlejší LTE připojení

– Praha

Nejrychlejší mobilní připojení měl v srpnu T-Mobile, který si proti červenci polepšil o čtyři procenta na průměr 43,7 Mbit/s. Předstihl tak Vodafone, který naopak zpomalil o 13 procent na 42,4 Mbit/s. Třetí O2 klesla rychlost LTE o jedno procento na 39,2 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Průměrná rychlost pevného připojení DSL v srpnu vzrostla o pět procent na 25,7 Mbit/s. Nejrychlejší připojení měl Český Bezdrát, který proti červenci zvýšil rychlost o 37 procent na 32,7 Mbit/s. Nejpomalejší měl T-Mobile s rychlostí 21,5 Mb/s, což byl nárůst o pět procent.

Rychlost kabelového internetu v srpnu vzrostla o osm procent na 46,8 Mbit/s. U optiky průměrná rychlost klesla o sedm procent na 38,4 Mbit/s. Nejrychlejší optickou síť měl tradičně Cesnet s 45,1 Mbit/s, nejpomalejší internet pak nabízel Kabel1 s 29,3 Mbit/s.

Průměrná rychlost Wi-Fi proti červenci stoupla o jedno procento na 26 Mbit/s. Nejrychlejší síť měl SkyNet se 40,1 Mbit/s. Poslední příčka pak patřila firmě Internethome, kde průměr dosahoval 15,8 Mbit/s.

Aktivace mobilního čísla za 29 000 Kčs. První mobilní síť NMT byla jen pro vyvolené

Mobil

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Nejrychlejší LTE měl v červenci Vodafone

Průměrná rychlost mobilního internetu se v červenci přiblížila 50 Mbit/s. Nejrychlejší síť měl Vodafone s meziměsíčním růstem o sedm procent na 48,9 Mbit/s....

Výběr článků

Načítám