Hlavní obsah

Square zvažuje produkci nesprávcovské hardwarové peněženky na bitcoiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Americká finančně technologická společnost Square zvažuje produkci nesprávcovských hardwarových peněženek na bitcoiny. Ty by daly spotřebiteli větší kontrolu nad bitcoiny, které vlastní. Informoval o tom šéf společnosti Jack Dorsey na twitteru.

Foto: Jose Luis Magana, ČTK/AP

Jack Dorsey

Článek

Bitcoinové peněženky mohou být uloženy off-line, nebo on-line na kryptoměnových burzách, tedy na webech, kde lze bitcoiny nakupovat a prodávat za tradiční nebo jiné virtuální měny. V případě nesprávcovské peněženky má její majitel jako jediný kontrolu nad privátním klíčem ke kryptoměně, který zároveň dokazuje i jeho vlastnictví. U správcovských peněženek mají kontrolu nad privátními klíči třetí strany.

"Nechceme soutěžit s jinými hardwarovými peněženkami," uvedl Dorsey, který též vede společnost Twitter. "Chceme se jen posunout na další úroveň, a dostat se tak k dalším 100 milionům lidí, kteří používají nesprávcovské řešení," dodal.

Pravidla pro obchodování s kryptoměnami splňuje málo firem, zjistil britský regulátor

Internet a PC

Square v únoru zvýšil svou sázku na bitcoin, do kterého investoval dalších 170 milionů dolarů (3,6 miliardy Kč). Akcie společnosti v pátek po zveřejnění zprávy stouply až o 2,7 procenta, nakonec uzavřely růstem o 1,1 procenta.

Transakce s bitcoiny se pro Square, který umožňuje klientům nakupovat bitcoiny prostřednictvím aplikace Cash a ukládat je digitálně, staly rychle rostoucím podnikáním. Tržby z obchodů s bitociny firmy loni stouply na 4,75 miliardy USD z 516,5 milionů v roce 2019, upozornil server CNBC.

Když se po jednom tweetu zhroutí celý svět kryptoměn

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Zisk z kryptoměn se musí danit

Kryptoměny neboli digitální měny se staly po loňském raketovém růstu hodnoty investičním hitem. Za první čtyři měsíce letošního roku jich Češi podle analýzy...

Výběr článků

Načítám