Hlavní obsah

Speciální černá edice Canonu EOS 300D

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v srpnu roku 2003 společnost Canon představila cenově dostupnou digitální zrcadlovku Canon EOS 300D přezdívanou také jako Digital Rebel, mnoha fotoamatérům se splnil jejich sen. I po více než roce tento model stále patří mezi špičku v poloprofesionální třídě a navíc klesla jeho cena.

Foto: Petr Hejna
Článek

Šestimegová digitální SLR zrcadlovka vybavená CMOS snímačem exceluje zejména neobvykle čistými snímky i při velmi vysoké citlivosti, která je pro mnohé majitele kompaktních digiťáků až neuvěřitelná, Digital Rebel totiž nabízí minimum šumu i při ISO 1600.

Nyní firma Canon přichází v USA s časově omezenou edicí tohoto fotoaparátu, která má profesionálněji vypadající černé tělo místo klasického stříbrného. Navíc je s fotoaparátem standardně dodáván objektiv EF-S 18-55 mm od Canonu, a to za celkovou cenu 999 dolarů. To je v přepočtu přibližně 26 tisíc korun.

Zda se tato speciální nabídka dostane i k nám, zatím není jisté. V domácích obchodech tak lze sehnat pouze klasický kit Canonu EOS300D s objektivem 18-55mm, který přijde přibližně na 29 tisíc korun včetně DPH. I to je však zajímavá cena, vezmeme-li v úvahu, že ceny profesionálních zrcadlovek se ještě před pár měsíci pohybovaly nad 50 tisíci korun.

Aktuálně: Canon EOS300D v černém setu společně 1GB CF kartou začaly nabízet i domácí internetové obchody, avšak za cenu okolo 36 tisíc korun včetně DPH.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám