Hlavní obsah

Seznamka Lidé.cz definitivně skončila

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí byl definitivně ukončen provoz seznamky Lidé.cz, přesně jak tvůrci ze společnosti Seznam.cz plánovali již od poloviny listopadu. Stalo se tak 23 let po spuštění této služby. Když se nyní snaží uživatelé web navštívit, jsou po pár sekundách přesměrováni na domovskou stránku Seznamu.

Foto: koláž Novinky.cz

Logo služby Lidé.cz

Článek

Server Lidé.cz vznikl v roce 1997 původně jako e-mailový seznam, který se v roce 2014 po posledním zásadním redesignu změnil na seznamku. Podle dat NetMonitoru navštívilo službu letos v říjnu více než 181 000 reálných uživatelů, což rozhodně není zanedbatelné číslo.

Faktorů, které vedly k ukončení služby, však bylo hned několik – kromě neplnění finančních očekávání například i fakt, že se Seznam.cz zaměřuje v posledních letech především na rozvoj domovské stránky, reklamních systémů a vlastních obsahových služeb.

Konec jedné éry: Lidé.cz skončí v polovině prosince

Internet a PC

„O smyslu služby Lidé.cz uvažujeme už několik posledních let, kdy si stěží vydělá na svůj vlastní provoz a údržbu. Ta je navíc čím dál náročnější, protože někteří uživatelé nahrávají do svých profilů i fotografie či texty se sexuálním podtextem a jejich kontrola či odstraňování vyžaduje zapojení mnohačlenného týmu administrátorů,“ popsal důvody vedoucí k uzavření služby již dříve Pavel Zima, místopředseda představenstva a ředitel pro exekutivu a komunikaci Seznam.cz.

Zdůraznil přitom, že důsledky chování některých uživatelů mohli lidé naplno odhalit v dokumentu V síti, který upozorňuje na sexuální predátory pohybující se na internetu. Ti k oslovení svých obětí využívají všechny dostupné sociální platformy, a to včetně služby Lidé.cz.

O ukončení Lidé.cz byli uživatelé informováni poslední měsíc prostřednictvím banneru přímo na stránkách služby. V pondělí se pak svého času velmi slavná seznamka definitivně zavřela, všechna data byla smazána.

Foto: repro lide.cz

tuto hlášku lidé uvidí, když se snaží navšívit službu Lidé.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám