Hlavní obsah

Seznam.cz spustil vylepšený Slovník

Novinky, mif

Po více než čtvrt roku testování spustila společnost Seznam.cz vylepšenou verzi svého Slovníku. Ta kromě nové grafické podoby přináší například i rozšířenou databázi slov. Ve výpisech pak přibyla slovní spojení, která si uživatelé žádali.

Foto: mif, Novinky

Nový Slovník

Článek

"Nyní má Seznam.cz Slovník dvakrát více slov v italském slovníku a o 20 % více i u ostatních jazyků,“ uvedl produktový manažer Seznamu Alexander Semerenko s tím, že hledači slovíček si nyní budou moci vybrat mezi dvěma grafickými rozloženími.

Foto: Seznam.cz

Výsledky hledání v novém Slovníku od Seznamu

"Záložka Základní fráze slouží uživatelům k rychlé orientaci a nalezení toho nejrelevantnějšího překladu. Naopak záložka Pokročilá gramatika přinese detailní informace o hledaném slově, jako jsou například předložky pojící se se slovem nebo časování a skloňování slov. To uživatelé ocení například při psaní dopisu v cizím jazyce," podotkl Semerenko.

Foto: Seznam.cz

Zobrazení záložky Pokročilá gramatika

"Pří vývoji této verze jsme vyzkoušeli několik konceptů – od toho nejjednoduššího slovníku s několika málo překlady až po složitější varianty. Finální varianta, která se nejvíce osvědčila, spojuje výhody snadné a rychlé orientace s komplexním rozsahem," dodal produktový manažer Seznamu.

Nový Slovník od společnosti Seznam.cz můžete vyzkoušet na internetové adrese slovnik.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám