Hlavní obsah

Rostoucí kurzy Čechy lákaly, do kryptoměn investovali v lednu půl miliardy

Novinky, bri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních týdnech se velmi často mluví o bitcoinu, jehož kurz raketově roste, stejně tak se ale neustále zvyšuje hodnota i dalších kryptoměn. Právě to evidentně zlákalo hned několik Čechů k nákupu, jen během ledna utratili za virtuální mince zhruba půl miliardy korun. Vyplývá to z informací české společnosti Bitstock.com.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Logo bitcoinu

Článek

„Rostoucí cena bitcoinu vyvolává zvýšený zájem investorů, včetně těch amatérských, kterým napomáhá snadný nákup prostřednictvím internetových a mobilních aplikací. Zároveň roste zájem i o další kryptoměny, jako je ethereum a podobně,” uvedl ředitel Bitstock.com Martin Stránský.

Připomněl, že půlmiliardové obchody z letošního roku jsou opravdu rekordní. Například za celý loňský rok – tedy za 12 měsíců – se totiž v tuzemsku prodaly kryptoměny zhruba za čtyři miliardy korun. I to přitom bylo o třetinu více než v roce 2019. Je tedy zřejmé, že neroste pouze hodnota nejznámější kryptoměny na světě, ale také zájem investorů o ni.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden

Bitcoin dál roste, posílil o tisíce dolarů

Internet a PC

„Bitcoin se už umí chovat jako digitální zlato, tedy být bezpečným přístavem v krizi. Místo malých investorů do této kryptoměny investují už i ti zkušenější, informovanější, odvážnější a jednotlivé obchody jsou výrazně vyšší než v roce 2017,“ doplnil Stránský.

Od začátku letošního roku bitcoin posílil již o bezmála 70 %. Ve čtvrtek byl stanoven nový rekord, když se kurz vyšplhal na 52 621 dolarů (1 126 090 Kč). Přitom těsně před koncem loňského roku byla vůbec poprvé prolomena hranice 30 000 dolarů, což odpovídá 642 680 Kč.

K takto výraznému růstu vyhnala bitcoin minulý týden automobilka Tesla, když nakoupila právě tuto kryptoměnu za 1,5 miliardy dolarů (přes 32 miliard korun). Podle agentury Bloomberg to nasvědčuje tomu, že by bitcoin mohla Tesla začít přijímat jako platební prostředek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám