Hlavní obsah

Působení Facebooku v Číně se komplikuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šanghaj

Plány Facebooku, jak posílit svou přítomnost na čínském trhu, se možná staly obětí konkurenčních politických a obchodních zájmů. Společnost v tomto týdnu oznámila, že v Číně založila dceřinou firmu a vytvoří tam inovační centrum na podporu místních začínajících společností a vývojářů. Souhlas Číny s vybudováním centra, který bylo možné najít ve vládní databázi, byl ale odstraněn, napsal server BBC s odkazem na informace listu The New York Times.

Foto: Yves Herman, Reuters

Logo společnosti Facebook

Článek

Spolu se stažením souhlasu zmizela podle listu registrace dceřiné firmy a zmínky o ní byly v čínských médiích částečně cenzurovány.

I když inovační centrum by obyvatelům Číny neumožnilo používat sociální sítě Facebooku, které jsou tam od roku 2009 blokovány, firma by měla v Číně důležitou základnu.

Facebook v úterý uvedl, že ve městě Chang-čou je registrována jeho dceřiná firma a že chce vybudovat inovační centrum obdobné těm, co má ve Francii, Brazílii, Indii a Jižní Koreji.

Zatím není zřejmé, proč byla licence na otevření centra stažena. Podle listu The New York Times je možné, že Úřadu pro správu kyberprostoru se nelíbí, že nebyl v rámci schvalovacího prostoru patřičně konzultován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám