Hlavní obsah

Prohlížení webových stránek v lednu stouplo o 16 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Počet zhlédnutých stránek na tuzemských webech se v lednu proti předchozímu měsíci zvýšil o téměř 16 procent na 14,84 miliardy. Množství uživatelů internetu prostřednictvím PC pak stouplo o 1,3 procenta na 6,92 milionu. Vyplývá to z měření NetMonitor.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Počet uživatelů internetu v mobilech stoupl o dvě procenta na 5,59 milionu. Dohromady si prohlédli 3,89 miliardy stránek, tedy o 9,7 procenta více než v prosinci.

Výrazně vzrostla kategorie Zdraví, která zahrnuje webové stránky s radami týkajícími se zdraví či možností konzultace s lékařem. Zdravotnické weby rostly především na klasických počítačích (40 procent) a mobilních telefonech (26 procent).

Vlastní web jako samozřejmost. Češi jsou nad evropským průměrem

Internet a PC

Obavy z cestování do zahraničí a vládní protikoronavirová opatření způsobily zájem Čechů o pronájem či koupi chat a chalup na území ČR. Projevilo se to v prudkém nárůstu návštěvnosti webové kategorie Bydlení – prodej zahrnující servery s nabídkou realit k prodeji či pronájmu. Tato kategorie rostla v lednu na všech zařízeních, nejvíce však na tabletech (43 procent), dále na klasických počítačích (26 procent) a mobilních telefonech (23 procent).

V lednu se výrazně zvýšila návštěvnost webových stránek v kategorii Auto-moto prodej, která rostla na všech platformách rovnoměrně, a to o 18 až 20 procent. Pro fanoušky zimních sportů probíhal leden ve znamení lyžařských závodů. Kategorie Sport rostla nejvíce na tabletech, a to o 28 procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám