Hlavní obsah

Papež napsal první tweet v latině

Vatikán

Papež Benedikt XVI., který má už 2,5 miliónu příznivců na sociální síti Twitter, ve čtvrtek do světa vyslal své první sdělení (tweet) v latině. Uvítal v něm odběratele, kteří si přejí dostávat aktuální papežské zprávy právě v latině.

Foto: Twitter

Papež na Twitteru

Článek

Už několik hodin po prvním tweetu měl papež podle agentury ANSA více než 1200 odběratelů - latiníků. "Tuus adventus in paginam publicam Summi Pontificis Benedicti XVI breviloquentis optatissimus est (Všichni jsou vítáni na veřejných stránkách papeže Benedikta XVI.)," uvítal je Benedikt XVI.

Hlava římskokatolické církve si založila účet na Twitteru v prosinci. Původně měl osm jazykových verzí: v angličtině, španělštině, italštině, portugalštině, francouzštině, němčině, polštině a arabštině. Další, včetně čínštiny, by měly přibýt už tuto neděli.

Foto: Osservatore Romano, Reuters

STŘEDA: Papež Benedikt XVI. posílá z Vatikánu svůj první tweet.

Benedikt XVI. je známý svou podporou moderních technologií. Například na začátku roku 2011 jeho přičiněním vznikl program pro iPhone nazvaný Vyznání (Confession), který je charakterizován jako „perfektní podpora pro každého kajícníka“. Lidem má umožnit přezkoumat jejich svědomí na základě individuálních faktorů jako jsou věk, pohlaví a rodinný stav. [celá zpráva]

Papež na Twitteru vystupuje pod přezdívkou @Pontifex. Jeho anglický účet naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám