Hlavní obsah

Panasonic chce koupit softwarovou firmu Blue Yonder

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonský výrobce elektroniky Panasonic se chystá zhruba za 700 miliard jenů (143 miliard Kč) koupit americkou softwarovou společnost Blue Yonder. S odvoláním na zdroje obeznámené se situací o tom informoval japonský list Nikkei. Transakce by pro Panasonic byla největší akvizicí od roku 2011.

Foto: Kim Kyung Hoon, Reuters

Logo Panasoniku v Tokiu

Článek

Blue Yonder se soustředí hlavně na software pro správu dodavatelských řetězců. Poskytuje například systémy pro předpovídání poptávky a automatické objednávání zboží. Panasonic ve firmě už loni koupil pětinový podíl. Nyní se podle zdrojů listu Nikkei nachází ve finální fázi rozhovorů o převzetí podniku.

Panasonic doufá, že podpoří své hardwarové aktivity tím, že je propojí se softwarem. Podnik má velký podíl na trzích s kamerami pro obchody a s přenosnými čtečkami čárových kódů, které se používají v logistických zařízeních. Spojení se softwarem pro správu dodavatelských řetězců by mělo zvýšit hodnotu těchto produktů.

Hodnota globálního trhu se softwarem pro správu dodavatelských řetězců se v roce 2019 podle odhadů pohybovala kolem 15 miliard dolarů (333 miliard Kč). Předpokládá se, že poroste tempem kolem deseti procent ročně, protože podniky digitalizují své aktivity.

Panasonic končí s výrobou čipů

Hardware

Reklama

Související témata:

Související články

Panasoniku klesl zisk skoro o třetinu

Japonská společnost Panasonic v minulém fiskálním roce končícím poslední březnový den vydělala 293,75 miliardy jenů (70 miliard korun), což je meziročně o 29...

Výběr článků

Načítám