Hlavní obsah

Opravte si tři závažné chyby ve Windows

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SEATTLE

Americká softwarová společnost Microsoft varuje uživatele operačních systémů Windows před třemi závažnými chybami, které mohou mít za následek průnik do počítače s cílem získání některých citlivých dat uživatele.

Foto: Josef Zajíc

Za krásnou Ostravu.6.3.2015 Městská jatka vzkřísí jen kouzelný proutek?

Článek

Microsoft proto vyzývá uživatele, aby si potřebné aktualizace sami stáhli ze stránky windowsupdate.microsoft.com, kde je možné si pořídit jednotlivé "záplaty" sloužící k odstranění chyb v operačním systému.

Dvě chyby ve Windows a další v Outlooku

Dvě závažné chyby se týkají samotného operačního systému a jedna řeší bezpečnost e-mailového klienta Outlook Express, který umožňuje prostřednictvím speciálního odkazu zpřístupnit celý počítač případnému hackerovi.

Redmondská firma na chyby svých programů upozorňuje pravidelně a většinou hned vydává opravný software, který je možné si stáhnout ze speciálních internetových stránek Microsoftu nebo přímo přes Windows Update. Stejný postup uplatňuje i teď.

Chyby jsou opravdu závažné

Microsoft sám chyby označuje jako kritické a připouští, že za určitých okolností by hackeři mohli z nezazáplatovaného počítače smazat klíčová data či na něj nainstalovat záškodnické programy.

Aktualizovat je nutné co nejdřívě

 "Lidé by měli pochopit, že je nutné si pořídit aktualizaci co nejdříve," prohlásil viceprezident společnosti Network Associates Vincent Gullotto. Jeho firma se mimo jiné zabývá distribucí antivirového softwaru.

Reklama

Související témata:

Související články

Windows XP SP2 již v červnu?

Podle zahraničních internetových serverů společnost Microsoft připravuje na konec června uvedení 64bitové verze operačního systému Windows XP a zároveň vydání...

Výběr článků

Načítám