Hlavní obsah

On-line hry: V ČR a na Slovensku se uskutečnil první velký turnaj ve FIFA 11

Novinky, Jakub Trulík

Česko-slovenská FIFA scéna má za sebou úspěšnou první velkou akci v novém titulu s číslovkou 11. Na Mezihernový turnaj od PLAYzone dorazila v sobotu 26. listopadu přední komunita, aby se utkala nejen o hotovostní částky, ale také o titul mistra FIFA 11.

Článek

Vítěz slavil úspěch díky poctivému tréninku

Do heren po celé České republice a Slovensku se nakonec sjelo 32 hráčů, mezi nimiž snad kromě Koozyho nechyběl žádný z předních zástupců FIFA 11. Na registrační listině jsme mohli vidět například nejlepšího hráče předchozího ročníku Snkrjana, ex-PES 2010 šampióna messiaHa z klanu eSuba, dosud bezkonkurenčního vítěze většiny soutěží Kubela z eXtatus nebo třeba české talenty Errova s bombikem, které nažhavil právě příchod nového dílu.

Díky slušnému počtu hráčů a zvolenému hernímu systému, který vycházel ze čtyř základních skupin po osmi účastnících a následného play-off hraného tzv. "FDE BO3/BO1", kde je hlavní pavouk na dva vítězné zápasy a opravný na jeden, si všichni soutěžící nejen pořádně zahráli, ale také měli dostatek možností na opravení svých zaváhání. A ti, co se nevešli do horní poloviny skupin, tedy mezi postupující do vyřazovací fáze, si alespoň zasoutěžili v doprovodném turnaji o volné hodiny v hernách.

Právě ve vedlejších kláních, jež nebyla divácky příliš atraktivní, prvenství vybojoval REPULSION. Oči všech přítomných se ale soustředily spíše na hlavní play-off, do něhož se úspěšně prodrali všichni favorité. Chléb se lámal už od 1. kola horní i dolní části, v níž hned zkraje uvízl bombik, kterého postupně začali doplňovat jeho kolegové, mezi nimiž byl například Lunnit, gembler a později také Errov s messiaHem.

Na Mezihernovém turnaji se opět ukázalo, že hra na LANu je dost odlišná od té online - už hlavně kvůli nervům a divákům, co vás sledují. Fakt vyvrátil akorát Kubel, který celým play-off prošel jako nůž máslem, a svou úlohu hlavního favorita později potvrdil také ve velkém finále proti svému bratrovi Arcticovi. Stříbro tohoto prakticky neznámého fotbalisty bylo překvapením turnaje. Skvěle zahrál také třetí Kuza, jemuž k finále chyběla jediná vstřelená branka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám