Hlavní obsah

On-line hry: Mezihernový turnaj ve StarCraft 2 přilákal přes 40 soutěžících

Novinky, Jakub Trulík

Koncem října byl seriál Mezihernových turnajů, který po celé České republice a Slovensku organizuje portál PLAYzone.cz, rozšířen o svou první strategii. Tou se stal blizzardovský StarCraft 2, který o sobě okamžitě dal výrazně vědět a setkávat se tak s ním budeme určitě i během následujících měsíců.

Článek

Šampiónem prvního velkého střetnutí česko-slovenských hráčů v SC2 se stal hlavní favorit

Už dlouho před očekávaným vydáním StarCraft II: Wings of Liberty se vědělo, že naše herní komunita v této sci-fi strategii bude opravdu početná, poněvadž se hojně hlásila do všech betatestů hry a později i prvních turnajů v ní. Krátce po uvedení na trh jsme měli jedno z největších zastoupení v evropských soutěžích a jen zřídka naši hráči nekončili na medailových pozicích. Zájem o poslední veledílo Blizzardu neupadl ani po třech měsících, kdy se v něm odehrál první Mezihernový turnaj.

Na ten se sice původně nahlásilo neuvěřitelných 120 soutěžících, ovšem účast později potvrdilo "jen" 42 z nich, což ale i tak znamenalo opravdu slušný začátek. V hernách po celé České republice a Slovensku jsme v sobotu 30. října mohli vidět téměř kompletní tuzemskou elitu v čele s PredYm, h34D_hUnT3Rem, Streetwalkerem, Sidem, DeViLem či Thebisem. Všichni jmenovaní přijeli ve skvělé formě a nikdo z nich se nenechal vyřadit už v základních skupinách.

O to se určitě postarala také motivace stát se prvním mistrem v SC2 a peněžní odměna ve výši 2500 korun. Jak již bylo řečeno, na lámání chleba došlo až v play-off, které se hrálo systémem FDE (hlavní a opravný pavouk). Prvním vyřazeným adeptem na medailové pozice se stal DeViL, který překvapivě nestačil na Kacera s meinholdem. Ovšem velmi brzy nebyl sám a mezi poraženými jsme viděli i Sida, h34D_hUnT3Ra a nakonec vlastně všechny kromě finální čtveřice PredY, Lopaticka, Thebis, Kacer.

Z té si nejlépe počínali první dva jmenovaní, kteří až do finále horní části došli bez ztráty kytičky a ačkoliv si tuhle fazónu neudržel ani jeden z nich, větší důvod k radosti měl PredY, který zvítězil 2:1 a byl tak nasazen do velkého finále. V tom se mu po vyřazení Kacera Thebisem a následně Thebise Lopatickou postavil ten stejný oponent, ovšem tentokrát byl hlavní favorit soutěže k neudržení a dalo by se říci, že smetl Lopaticku i se všemi bábovičkami - 3:0 a PredY se stal prvním vítězem Mezihernového turnaje ve StarCraft 2.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám