Hlavní obsah

On-line hry: eSuba představila svou hvězdnou FIFA sekci

Novinky, Jakub Trulík

Po rozpadu česko-slovenské Counter-Strike: Source divize Reason Gaming nezbylo na tuzemské scéně moc týmů či hráčů, kteří by dokázali konkurovat evropské elitě, a proto je potřeba uvítat s otevřenou náručí každý projekt, jenž by tento smutný fakt mohl změnit. S jedním takovým nyní přišla eSuba, která odtajnila jména svých FIFA 11 zástupců.

Článek

Nový kádr tvoří legendy dvou nejúspěšnějších fotbalových titulů

Právě eSuba se odjakživa snaží nejen o to, aby byla nejlepší v oblasti česko-slovenského progamingu, ale také aby byla konkurenceschopná zahraničním soupeřům, což je vidět i na jejích současných či bývalých zástupcích. Z řad českého giganta vzešel vůbec nejúspěšnější tuzemský celek historie, který se naplno proslavil až v barvách britských Reason Gaming, jež jsme zmínili hned v úvodu.

Obrovský potenciál v týmu zůstal ale i po jejich odchodu, nadále zde totiž působí už delší čas silné Call of Duty či TrackMania sekce, které si připsaly nespočet úspěchů nebo nově talentovaný Counter-Strike: Source tým a StarCraft 2 divize plná českých předních individualit. Tím nejčerstvějším přírůstkem je ovšem FIFA 11 kádr, který je už jen díky svému složení předurčen k úspěchu. Nebo se to od něj alespoň očekává.

Zásluhou vydařeného fotbalového ročníku s koncovkou 11 zažívá nejen domácí scéna obrovský nárůst hráčů, z nichž ne všichni jsou úplní nováčci, ale naopak ostřílení borci, kteří se ke svému původnímu řemeslu vrací - což je právě příklad organizace eSuba. Ta totiž sáhla do osvědčených vod, když nejprve k hraní FIFA 11 pod jejími barvami zlákala svého dosavadního Pro Evolution Soccer reprezentanta a o pár dní později také bývalou FIFA hvězdu.

V prvním případě je řeč o Lubomíru Halamovi, který je znám jako messiaH a dlouhá léta patřil v PES mezi absolutní špičku, doma byl dokonce jednoznačným králem. Jeho staronovým kolegou bude Filip Lejček, který se i s přezdívkou Koozy do klanu eSuba vrací po dvouleté pauze, během níž hrál titul FIFA na konzoli PlayStation 3 v jiných týmech. Zatímco on tedy mění pouze herní platformu, jeho parťák dokonce samotnou hru.

Oba ale mají ambice, aby se stali tím nejlepším hráčem u nás, který bude vyrážet na zahraniční turnaje, k čemuž nepochybně mají také předpoklady. Nikdo nikdy nevyhrál tolik soutěží jako messiaH v PES a o Koozym ve FIFA to platí minimálně dvojnásob. Na scéně je tedy nový opravdu našlapaný tým, který snad bude bodovat také na zahraniční scéně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám