Hlavní obsah

On-line hry: Do PG Cyber Café nyní i v Maďarsku

Novinky, Michal Sztemon

V průběhu uplynulého týdne byla v maďarské Budapešti otevřena osmá herna sítě PG Cyber Café, kterou provozují čeští ProGamers. Co to bude znamenat pro hráče? To se dozvíte v aktuálním článku o on-line hraní, zaměříme se i na nadcházející českou WCG kvalifikaci, která se uskuteční o víkendu.

Článek

Novinky z domova

  • Letní prázdniny skončily a pomalu se připravuje nová sezóna ProGamers a GameZone online lig. Celkem půjde o 200 000 Kč, zahrát si můžete 14 her. Vzhledem k náporu hráčů kvůli registraci do ČMSP byl termín registrací prodloužen, šanci máte až do pátku 15. září.
  • Sledujete rádi progamingové zápasy a chcete se podívat na WCG 2006? Pak je pro vás určena nabídka na zájezd do italské Monzy, kde se letošní WCG uskuteční. Zájezd pořádá český klan biologic, ještě je 15 míst volných. A na kolik takový výlet přijde? Organizátoři odhadují, že na cca 3500 Kč.
  • V hernách sítě PG Cyber Café se o víkendu uskutečnil další mezihernový turnaj, tentokrát ve hře Call of Duty 2. Ve hře byl poslední kvalifikační slot na InvexCup, ten si zajistili v turnaji čtvrtí Snap Dawn, neboť týmy před nimi již mají postup zajištěn. Vítězství vybojoval nově sestavený CZ klan, když porazil SkyRiders.
  • Stejně jako každý rok před Invexem je u předního českého týmu nEophyte rušno. Manažerům klanu se podařilo "ulovit" zbrusu novou CoD2 sekci, přetáhnout dva přední české NFS hráče Queena a Korna a posílit stávající sekce Quake 4, Unreal Tournament 2004 a FIFA 06.

Nová CoD2 divize klanu nEophyte na mezihernovém PGCC turnaji.

Foto: www.neophyte.cz

Novinky ze světa

  • Call of Duty 2 divize českého týmu eSuba se zúčastnila silně obsazeného mezinárodního turnaje v Rotterdamu, kde šlo o pěkných 3000 euro. Skupina eSuba bohužel nedokázala vyhrát ani jeden ze dvou zápasů ve skupině, ale zanechala dobrý dojem a příště snad nabyté zkušenosti zúročí.
  • Jak poznat na velkých akcích hráče SK Gaming? Od nynějška už jednoduše, tým totiž podepsal velkou sponzorskou smlouvu se značkou Adidas, která vybaví všechny členy týmu oblečením na zimu i léto. Poprvé se hráči SK představili v nové kolekci Adidasu na veletrhu Games Convention.
  • Společnost CPL oznámila, že pro příští rok bude ve svých turnajích využívat starší Quake 3 a ne Quake 4 jako letos. CPL tak vyslyšeli přání většiny hlasujících v anketě mezi hráči, pro rok 2007 připravují speciální mappack.
  • I v zemích hraní zaslíbených se může stát, že něco selže. Naposledy se tak stalo v Norsku, neboť jen pár dní před místní WCG kvalifikací bylo oznámeno její zrušení z důvodů nedostatku financí. Nakonec se ale podařilo nalézt řešení a norská kvalifikace se uskuteční spolu se švédskou v hlavním městě Švédska Stockholmu.

Tým eSuba na místě konání holandské Crossfire LAN.

Foto: www.esuba.net

PG Cyber Café expanduje do Maďarska

Kromě pořádání Mistrovství České republiky v počítačových hrách je nejviditelnější aktivitou společnosti ProGamers provozování počítačových heren sítě PG Cyber Café. Doposud byly všechny herny v České republice, některé partnerské pak i na Slovensku. Ve spolupráci s maďarským T-Online ale v tomto měsíci ProGamers otevírají první hernu v Maďarsku, konkrétně v budapešťském nákupním centru Mammut 1.

Herna T-Online PG Cyber Café je vybavena 80 počítači s procesory AMD Athlon 64 a grafickými kartami Sapphire X800GTO, o 19 LCD monitorů s odezvou 2 ms se postaral Samsung. V rámci slavnostního otevření herny se zde uskutečnily tři turnaje určené maďarským top hráčům, a to ve hrách Counter-Strike, Warcraft III a Starcraft: Broodwar. Vítězství v Counter-Strike turnaji vybojovali tamější WCG reprezentanti z týmu Ancients, Warcraft III turnaj se stal kořistí hráče Niktue[C].

A co z toho budou mít čeští hráči? Můžou se v rámci speciálních turnajů těšit na přímou konfrontaci s maďarskou špičkou. První mezinárodní turnaj je na programu koncem září, v Counter-Strike 1.6 se utkají přední české, slovenské a maďarské klany.

Turnaj v Counter-Striku v nové herně T-Online PG Cyber Café v Budapešti.

Foto: www.pgcc.hu

Finále české WCG kvalifikace již o víkendu v Praze

Příznivcům elektronických sportů je asi zbytečné představovat World Cyber Games, nicméně pro ty ostatní alespoň krátce dodám, že jde o největší akci roku, v níž soupeří ti nejlepší hráči z celého světa. Jde o ekvivalent olympiády, letos se uskuteční již šestý ročník.

Českou kvalifikaci pořádá společnost e-Sports Entertainment spolu s portálem GamePark, účastníci se už prokousali přes kvalifikační kolo a nyní je čeká české finále. To se loni uskutečnilo na Invexu, letos organizátoři dávají přednost pražské herně BattleZone. Osm nejlepších účastníků v každé z pěti her se tam sjede už o tomto víkendu, pojďme si alespoň některé představit.

Counter-Strike

Ve finále uvidíme osm týmů, mezi favority na jediné kvalifikační místo musíme určitě jmenovat týmy SkyRiders, nEophyte a AMD Cyber Team. Zatímco SkyRiders stále prokazují svou vysokou herní úroveň na mezihernovým PGCC turnajích, nEophyte pro změnu dobře znají prostředí v herně BattleZone, odkud odehrávají své zápasy. Černým koněm potom bude nový AMD Cyber Team, na jehož soupisce jsou sice velké hvězdy. Klan už má za sebou několik dobrých výsledků.

Starcraft: Broodwar

Velmi slušný zájem hráčů v kvalifikaci a osmička nejlepších, kteří cítí šanci na postup. Právě v této hře je reálných adeptů na vítězství nejvíce, hned pětice hráčů reprezentuje nejlepší český klan Czech Demolition Squad. Kromě členů CDS si naděje na postup dělá i obhájce titulu ACT-Dark_Caleb, ale prozatím nepředvádí dostatečně stabilní výkony, aby mu to mělo vyjít i letos.

Warcraft III: The Frozen Throne

Jen pětice hráčů se zapojila do české kvalifikaci ve strategii Warcraft III. O čem to vypovídá? Především o tom, že zde máme poměrně jasného adepta na vítězství, totiž Giacoma z AMD Cyber Teamu. Ten už na domácí scéně poměrně dlouho neprohrál, cestu za výhrou by mu měli znepříjemnit nEph.Hum4nic a SkyR)Bonecracker, ale při současné Giacomově formě to rozhodně nebudou mít lehké

FIFA 06 a NFS: Most Wanted

V těchto hrách aktuální formu hráčů neznám, proto jen telegraficky. Největším fotbalovým kandidátem na vítězství bude Mistr ČR eSuba|el-Diablo, situaci mu bude znepříjemňovat čtveřice hráčů nEophyte. V závodní hře NFS: Most Wanted je pak dlouhodobou českou jedničkou Queen, na záda se mu snaží dýchat Korn a právě tito hráči se stali v průběhu tohoto týdne členy nEophyte. Že by nEph podepsali smlouvu s vítězi? Uvidíme.

Všech pět kvalifikací se odehraje v průběhu soboty 9.9 a neděle 10.9. v herně BattleZone v Praze, pokud se chcete přijít podívat, přesnější údaje najdete na GameParku.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Kdo uspěl na turnaji ESWC?

Ve Francii se konal velký světový progamingový turnaj, ve kterém šlo o 400 000 dolarů. Hrálo se celkem sedm her, v Trackmanii Nations se představil i český...

Online hry: Další světový turnaj - ISC 2006

Dvakrát ročně se v americkém Dallasu koná velký světový turnaj CPL, letos se pořadatelství ujal jiný tým, a tak nesl název Intel Summer Championships. Nicméně...

Výběr článků

Načítám