Hlavní obsah

On-line hry: Call of Duty 2 stále žije a eSuba v něm válí

Novinky, Jakub Trulík

Leckdo by si mohl myslet, že druhý díl válečné hry Call of Duty nemůže mít u hráčů či fanoušků již takovou oblibu jako dříve. Zvlášť když se hlavní podpoře těší Call of Duty: Modern Warfare a jeho pokračování je jedním z nejúspěšnějších titulů loňského roku. Opak je ale pravdou, alespoň u nás má tzv. CoD2 stále velkou základnu.

Článek

eSuba vládne i po dlouhých letech, WGT nebylo výjimkou

Důkazem je prestižní celosvětová soutěž World GameMaster Tournament, jež je známá spíše pod svou zkratkou WGT. Ta si u nás vytvořila již velmi slušnou tradici a koncem března měla své další pokračování právě v Call of Duty 2. Poněvadž se hrálo o pěkné ceny v podobě základních desek a zvukových karet od Asusu či procesorů od Intelu, nebyla nouze ani o špičkové zastoupení.

Do pražské herny BattleZone, která se zhostila pořadatelství, se sjelo osm kvalitních týmů, mezi nimiž nechyběli například Authority Gaming, SUICIDE, xGenesis či eSuba, jednoznačný favorit celé akce. Ta se své úlohy zhostila zodpovědně a ačkoliv základní skupinu nezvládla zcela hladce, plný bodový zisk jí neunikl. Společně s ní dále postoupili Why so serious a naopak překvapivě skončili Authority. Z druhé skupiny šli z prvního místa Risentalent, kteří sice remizovali s posledními xGe, ale druhé SUICIDE i nepostupující uLtimatic přemohli rozdílem několika tříd.

Play-off již bylo mnohem vyrovnanější, ale opět v něm nedošlo k výraznému překvapení. Rozjetá eSuba přemohla 13:11 SUICIDE a Risentalent zhatili výsledkem 13:9 sny o finále celku Why so serious. Těm se příliš nedařilo ani v boji o třetí místo, přestože v první fázi turnaje byli jedním z nejpříjemnějších překvapení a o zvukové karty je připravili SUICIDE vysoko 13:5. Finále poté opanovala podle předpokladů eSuba, jež v něm uhrála jeden ze svých nejlepších výsledků na WGT, a to 13:8.

První místo si tedy jako již několikrát v minulosti hry připsal tuzemský gigant, stříbrné medaile v podobě procesorů putují k Risentalent. Hlavním faktem WGT ale je, že je zde stále zájem o Call of Duty 2, i když ne už tak veliký jako dříve.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám