Hlavní obsah

On-line hry: eSuba začíná nabírat starou formu

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během roku 2009 na česko-slovenské Counter-Strike 1.6 scéně existoval prakticky jediný tým, a to eSuba. Tuzemský gigant dokázal za 12 měsíců devětkrát obsadit stupně vítězů, z toho hned šestkrát bral zlato. Ačkoliv se nejprve zdálo, že jeho forma se začíná vytrácet, opak je pravdou.

Článek

Poctiví pracanti se opět vyšplhali na samotný vrchol

Skvělá jízda týmu eSuba byla přitom odstartována až začátkem března 2009, kdy hráči jednoznačně triumfovali na BattleZone challenge. Pak přišly úspěchy na maďarském iCL, evropském OpenCup Spring, první místo v české EM kvalifikaci a následné báječné představení v hlavní soutěži a rok završilo zlato z WGT. Ovšem ne celá sezóna byla až tak růžová, například na WCG se kluci museli spokojit "až" s druhou neuspokojivou příčkou a na BECUPu s bronzem.

Právě v podobném duchu byla započata i nová sezóna, když eSuba na prvním Mezihernovém turnaji obsadila nevděčnou bramborovou pozici a vypadalo to, že se s ní nepočítá ani do reprezentace ClanBase Nations Cupu, kterou tvořili spíše zástupci NecroRaisers a DEFEATERS. Paradoxně se jim velmi dařilo a za poslední roky zaznamenali dosud největší úspěch, když v základní skupině prohráli pouze jednou a dostali se tak až do play-off.

To se ale nejsilnější celek České republiky teprve začínal rozehrávat ve své nové sestavě, v níž Slováka StaNa nahradil zkušený Čech selby a poctivá práce, kterou se klub proslavil, začala rychle sklízet plody. Právě s blížícím se březnem forma vygradovala. Ještě ke konci února vyhrála eSuba 2. PLAYzone Mezihernový turnaj, když smetla jak NecroRaisers, tak i DEFEATERS a 14 dní na to přidala stříbro na největší tuzemské lanparty LanCraft Silesia, když podlehla pouze polským BenQ DELTA.

Tým kolem hvězdného oskara si sice určitě dělal ambice ještě o příčku vyšší, ale Poláci jsou přece jen o něco zkušenější a mají nahráno více důležitých zápasů, především na mezinárodní půdě. Chuť si tak tým roku 2009 spravil minulý víkend, když opět zopakoval triumf na PLAYzone Mezihernovém turnaji (tento rok již třetím), kde ve finále znovu porazil své konkurenty z NR. Vypadá to tedy, že eSuba se pomalu ale jistě začíná dostávat do herní pohody a můžeme se tak těšit i na nějaké její pěkné představení v evropských soutěžích.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Český mistr letí do Dánska

Minulý týden jsme vás informovali o tom, jak se českému Counter-Strike: Source klanu Burning! dařilo v Dánsku, kde na prestižní akci vybojoval stříbro. Již...

Výběr článků

Načítám